Doi bărbați care ar fi furat bijuterii de peste un milion de lei dintr-o mănăstire din Drochia, au fost reținuți

Bijuterii-din-aur-si-argint-furate-la-Medias

Doi bărbați vor compărea pe banca acuzaţilor pentru că ar fi comis furturi în la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia.

Crimele ar fi fost comise la începutul lunii aprilie.

Potrivit actului de inculpare, unul dintre bărbați ar fi pătruns în interiorul mănăstirii prin escaladarea unui geam, de unde ar fi sustras mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta ar fi revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie. Prin metoda similară indivizii ar fi pătruns în biserica mănăstirii, au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod ar fi furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi.

Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei. Bărbații au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din locaşul sfânt şi restituite mănăstirii, comunică Procuratura Generală.

Aceştia au câte 45 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Făleşti şi Orhei, şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici.

Bărbații şi-au recunoscut vina. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată. Pentru cele săvârşite, inculpaţii riscă de la 7 până la 12 ani închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente