O tânără din Bangladesh a fost stropită cu benzină și arsă, pentru că a depus cerere împotriva directorului școlii care a hărțuit-o

nusrat

O tânâră din Bangladesh a fost stropită cu benzină și arsă, pentru că a depus o plângere în care își acuza directorul de hărțuire sexuală.

Nusrat Jahan Rafi, în vârstă de 19 ani, orginară din Feni, își făcea studiile la o școală islamică. Pe 27 martie, aceasta a depus o plângere împotriva directorului școlii, acuzându-l de hărțuire sexuală. Din spusele tinerei, acesta, în repetate rânduri, a atins-o într-o manieră necurespunzătoare, așa încât Nusrat a fost nevoită să fugă de frică la ce ar putea urma, relatează BBC.

După cele întâmplate, Nusrat, a decis să se adreseze la poliție. În timpul depunerii mărturiei, tânăra a fost filmată de către inspectorul de poliție. În scurt timp, video-ul respectiv a ajuns în mass-media și pe rețelele de socializare.

Imediat după depunerea plângerii, directorul școlii a fost arestat, iar localnicii au ieșit în stradă, cerând eliberarea acestuia. De asemenea, au amenințat-o pe Nusrat, învinuind-o pe ea de cele întâmplate. Din spusele părinților, la acea etapă ei deja își făceau griji în privința siguranței fiicei lor.

Cu toate acestea, la 6 aprilie, tânăra a mers la școală pentru a susține un examen. Aceasta era însoțită de către fratele ei, însă acestuia nu i-a fost permis să intre în clădire. Apoi, potrivit lui Nusrat, mai multe fete au chemat-o pe acoperiș, sub pretextul că cineva din prietenii ei era bătut. Odată ajunsă pe acoperiș, ea a fost înconjurată de mai multe persoane și forțată să își retragă plângerea.

După ce a refuzat să se conformeze cerințelor, Nusrat a fost stropită cu benzină și arsă de vie. Potrivit anchetatorilor, atacatorii sperau că incidentul va fi privit drept un act de suicid. Cu toate acestea, chiar dacă a avut arsuri pe 80% din suprafața corpului, Nusrat a fost în stare să depună mărturie împotriva criminalilor. După patru zile, tânăra a decedat.

„Când o femeie încearcă să obțină dreptate într-un caz de hărțuire sexuală, ea este forțată să se confrunte cu o violență și mai mare. Procesele de judecată sunt amânate ani de zile, poliția nu efectuează o investigație adecvată, iar victima în tot acest timp este supusă umilinței din partea societății”, a declarat Salma Ali, activistă pentru drepturile omului.

Poliția a arestat cincisprezece persoane, printre care se presupune că sunt și cei responsabili de uciderea lui Nusrat. În plus, polițistul care a filmat mărturia a fost demis din funcție și transferat la un alt departament. Directorul, în continuare, se află sub arest.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente