(CV) A învățat în SUA și Marea Britanie. Cine este primul deputat de origine romă din istoria Parlamentului Republicii Moldova

radumarian2
Foto: Mariana Dahan

Radu Marian este un tânăr de origine romă din Republica Moldova cu un grad de activitate civică ridicat. Acesta a făcut parte din grupul de inițiativă Tinerii Tehnocrați, în 2016, a reușit să elibereze strada pietonală din Chișinău de mașinile parcate ilegal, iar în 2019 a reușit să fie ales în Parlament pe listele blocului ACUM, fiind unul din liderii /pas/.

Unul din cele mai recente proiecte ale lui Radu Marian este TwentyTu, unul din cele mai ambițioase inițiative de educație din istoria Republicii Moldova, care va oferi 10 cursuri în domeniul viitorului pentru 80.000 până în 2022.

În 2016, Radu a câștigat bursa de studii masterat „Chevening”, oferită de Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii, de asemenea acesta a mai studiat în SUA în 2012, datorită bursei „UGRAD” oferite de Departamentul de Stat al Statelor Unite. În Moldova, Radu și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, licențiat în Științe Economice, specialitatea Finanțe și Bănci.

radumarian1

Cunoaște bine limbile engleză, rusă și spaniolă.

Radu, de asemenea, a cântat în corul „Cantabile”, participând în 2014, la Românii au Talent. 

În 2016, Radu a fost un exemplu de inițiativă civică, când a făcut toate eforturile pentru ca șoferii să nu mai parcheze ilegal pe strada pietonală din Chișinău.

Potrivit CEC.md, Radu Marian a declarat venituri de aproximativ 230.000 lei în perioada 1 ianuarie 2017 și 22 decembrie 2018, având în mediu un salariu de 10.000 lei lunar.

Mai jos vedeți CV-ul lui Radu Marian

Aici vedeți un interviu #diez în cadrul emisiunii „Cai Verzi”, unde Radu Marian vorbește despre autoeducarea pe internet.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente