(video) Filmul „Beautiful Corruption Film” a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”

hh

Filmul regizorului moldovean, Eugen Damaschin, „Beautiful Corruption Film” a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”, la categoria „Cel mai bun film din țările CSI și Georgia”.

Lungmetrajul „Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale și concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul recurge la niște metode nu tocmai legale. Filmul este despre prețul pe care trebuie să-l plătească acesta, pentru a obține ceea ce-și dorește.

Printre actorii filmului sunt Igor Babiac, Valeriu Andriuta, Ion Borș, Igor Chistol, Constantin Haret și Silvia Luca. Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”. În total, la producția filmului au lucrat circa 140 de persoane.

Ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc pe 30 martie. Premiul „NIKA” a fost înființat de Academia Rusă de Arte Cinematografice. Prima ceremonie de premiere a avut loc în decembrie 1988 la Casa Centrală a Cinematografilor. Câștigătorilor premiilor la fiecare nominalizare le sunt acordate statui ale zeiței vechi grecești înaripate „NIKA”.

4674612

Citește și:

(foto) Filmul unui regizor din Moldova a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente