Top 19 biblioteci electronice din Rusia unde puteți citi și descărca cărți legal și gratuit

library-1666703_960_720

Să citești e încă la modă. Acum fiecare dintre noi își poate îmbogăți listele de cărți citite grație bibliotecilor electronice gratuite care îți oferă o gamă imensă de cărți în toate limbile. Echipa #diez vă sugerează 19 site-uri unde puteți citi cărți din literatura rusă, literatura universală în cu și fără traducere. Avantajele acestor biblioteci este că puteți descărca cărțile în orice format.

#Biblioteca lui Moșkov. Este printre primele și populare biblioteci electronice în limba rusă, deschisă în anul 1994. Autorii și cititorii pot adăuga zilnic surse noi. Platformă este absolut gratuită. Însă are un minus mare – nu aveți posibilitatea să descărcați cartea.

#Biblioteca Aldebaran îți oferă posibilitatea să descarci orice carte în mai multe formate (epub, fb2, rtf, mobi, pdf). Totodată, înainte de a face acest lucru, puteți citi un rezumat.

#Biblioteca lui Tolstoi

Voluntari din 49 de țări au creat o platformă electronică care conține toate 90 de volume ale creației lui Lev Tolstoi. Toate 700 de cărți pot fi descărcate gratuit.

#Feodor Mihailovici DostoievskiEste mai mult decât o bibliotecă unde sunt păstrate toate lucrările renumitului scriitor rus. Pe acest site puteți găsi și informații actualizate despre ultimele filme ecranizate după cărțile lui Dostoievski, cercetări, dar și o listă cu muzee și arhive fotografice ale lui.

#TarraNova nu este o bibliotecă, ci o arhivă electronică. Administratorul spune că pe acest site sunt publicate textele cu acordul autorilor. De asemenea, pe TarraNova sunt adăugate texte cu traducere oficială. Sunt puține cărți populare, dar și așa veți găsi lecturi pe plac.

#Biblioteca prezidențială a lui Elțin. Cititorii vor putea găsi cărți foarte rare. Ele sunt clasificate după mai multe tematici. Sunt cărți cu o vechime de peste 200 de ani.

#Libereya.com.  Utilizatorii acestei platforme vor putea citi gratuit doar după logare.

#Artefact. În această bibliotecă electronică veți putea găsi peste 8000 de cărți. Avantajul acestui site este că textele sunt scrie nu doar în rusă, dar și în celelalte 32 de limbi din întreaga lume. Cărțile pot fi descărcare doar în formatul doc.

#Litimir. Biblioteca electronică Litimir conține peste 200.000 de cărți. Pot fi citite online, însă când le veți descărca, site-ul vă roagă să instalați un program special. De asemenea, în compartimentul Forum cititorii lansează discuții fierbinți pe diferite tematici.

#Litres.ruEste un site unde puteți citi cărțile chiar pe smartphone-ul tău. Pentru acest lucru trebuie să introduceți poșta electronică, iar în scurt timp cartea va fi disponibilă pentru lectură.

#Bookland.com. Este un magazin cu cărți electronice care vă oferă o colecție inedită de texte gratuite în 18 limbi.

#Biblioclub. Este o bibliotecă și un magazin online care îți oferă un deal atrăgător. Cumperi 10 cărți și obții un statut preferențial care îți permite să citești gratuit jumătate din cărțile prezentate în magazin. De asemenea, aici mai există încă un statut „Geniu” care îți oferă acces nelimitat la toate cărțile de pe site.

#Literatură fantastică ruseascăBiblioteca conține peste 10.00 de cărți ale 180 de autori.

#Project Gutenberg este o bibliotecă electronică care oferă cititorilor o gamă de cărți scrise în mai multe limbi străine. Aici veți găsi peste 46.000 de texte cu text original.

#ThankYou.ruEste o bibliotecă muzicală și cu cărți electronice care pot fi admirate gratuit. Există posibilitatea ca și autorii să-și poată încărca propriile lucrări.

#Biblioteca de literatură universalăEste o bibliotecă cu cărți din literatura universală extrem de rare.

#Institutul de etnologie și antropologie își deschide ușile bibliotecii electronice și vă oferă o colecție de cărți specializate în format PDF.

 

#Sala de lectură vă oferă spre citire o colecție modernă de jurnale rusești. Arhiva este suplinită foarte des, de aceea, veți fi întotdeauna în pas cu schimbările care au loc.

#Biblioteca electronică a Institutului de Literatură Universală Maxim Gorky. Aici veți putea găsi în jur de 400 de lucrări științifice scanate clasificate după mai multe tematici: Teoria literaturii, Literatura rusă, Literatura popoarelor Ruse și țărilor CSI, Literatura Universală etc.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente