(foto) O parcare subterană cu lungimea de 500 de metri ar putea apărea în centrul orașului Bălți

balti_pud8_result

Autorii propun ca acest proiect urbanistic să fie realizat în centrul orașului cu scopul de a fluidiza traficul rutier din zona aglomerată a Bălțiului. Ei propun să fie construit un tunel prin care să circule automobilele, totodată, va fi creată o parcare pentru 340 de locuri.

În cadrul ședinței a consiliului urbanistic din 18 decembrie, directorul institutului „Urbanproiect”, Iurie Povar, a prezentat proiectul în care propune să creeze un tunel cu lungimea de 500 de metri. Acesta urmează să fie înceapă de la Centrul Comercial „Bonus” până la Oficiul Stării Civile. Acest plan urbanistic urmează să fluidizeze traficul pe strada Ștefan cel Mare, astfel încât transportul public să poată circula mai liber, scrie esp.md.

sddf
Autorul spune că mașinile vor putea intra și ieși ușor din parcarea subterană și în același moment vor avea spațiu de parcare lângă oricare magazin aflat pe teritoriul Pieței Centrale din Bălți.

De asemenea, Iurie Povar spune că urmează să fie construită o parcare cu 2 nivele pentru 760 de locuri situată între Parcul Central de pe strata Mihai Viteazul și strada Libertății, acolo unde este o piață second-hand.

Acest proiect grandios va fi realizabil doar atunci când toate documentele de proiectare și estimare a cheltuielilor vor fi pregătite, autoritățile locale vor putea înainta proiectul la concursul de proiecte finanțate din fondurile europene pentru a beneficia de suport financiar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente