(foto) În premieră pentru Moldova, 60 cei mai activi profesori etwinneri au fost premiați cu Certificatul European de Calitate

Conferința eTwinning2018_2

85 de cadre didactice din Republica Moldova și România au participat la Conferința Națională eTwinning Plus: Proiecte de succes 2018. Aceasta a avut loc la 15 decembrie, la Chișinău, organizată de către Fundația Est-Europeană și marchează 6 ani de lansarea proiectului în Republica Moldova.

În premieră pentru Republica Moldova, 60 dintre cei mai activi profesori etwinneri au fost premiați cu Certificatul European de Calitate și tot în premieră 10 școli din țară au fost certificate de către Centrul de Suport din Bruxelles cu Certificatele Școala eTwinning 2018, iar pentru anul 2018 au fost desemnați 2 Ambasadori eTwinning Moldova – profesorii Angela Dimitriu și Sergiu Jelihovschii.

Conferința eTwinning2018_2

eTwinning Plus Moldova este unul dintre cele mai mari și inovative proiecte școlare din Republica Moldova și are scopul de a spori dialogul educațional – intercultural între şcolile din ţările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice şi elevii în activităţi noi de învăţare: crearea de diverse produse educaţionale care implică utilizarea noilor tehnologii (lecții online – live între aceștia și proiecte comune în diferite limbi).
Peste 300 de profesori din Moldova care reprezintă 150 de școli, sunt parte a acestui proiect grandios.

Conferința eTwinning2018_3

eTwinning Plus Moldova în cifre, după 6 ani de activitate, înseamnă:
# 365 profesori înregistrați
# 210 de școli înregistrate
# 1040 proiecte eTwinning derulate
# 122 de Certificate Naționale de Calitate acordate
# 103 de Certificate Europene de Calitate acordate
# 210 profesori instruiți la nivel internațional și 457 instruți la nivel național
# 10 Școli deținătoare de Certificatul de Școală eTwinning 2018
# 7 Ambasadori eTwinning
# 2 Premii Europene de Calitate

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa, parte a Programului Erasmus+ al Comisiei Europene – o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii între cadrele didactice a comunității UE și non-UE.

Conferința eTwinning2018_7

La 4 martie 2013, a fost lansat eTwinning Plus adresată ţărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova. Portalul eTwinning este disponibil în 25 de limbi , fiind punctul central de întâlnire şi de lucru a circa 554 000 de membri, care realizează peste 62 000 proiecte în 200 000 de școli din Europa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente