„Cum e regimul artificial așa este și bradul ”. Cum comentează Dorin Chirtoacă costul pomului de Crăciun din PMAN

collage

Deja al doilea an consecutiv simbolul iernii, bradul de Crăciun, nu mai este inaugurat de ex-primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Acesta spune că nu înțelege ce fel de economie se face când cumperi un brad de jumătate de milion de lei. Atunci când el era primar, „primăria cumpăra bradul din curtea gospodarilor cu 10 mii de lei”, declara Dorin Chirtoacă la emisiunea Politica Nataliei Morari.

„50 de ani am fi cumpărat brazi în PMAN cu această sumă”, a spus președintele PL, Dorin Chirtoacă.

Primăria a anunțat că a achitat doar 3 din 17 metri din brad, iar restul cheltuielilor s-a obligat să le restituie un agent economic. Dorin Chirtoacă spune că agentul economic donează 400 de mii și apoi fură cât i se permite. „Dacă nu e transparent, nu e credibil”, spune acesta în cadrul emisiunii. „Pentru cetățeni contează ca bradul să coste și un leu, să fie chiar și din hârtie.”

„Noi luam de la oameni cărora nu le trebuiau în ogradă acel brad. Da, uneori erau mai strâmbi, alții mai pufoși, dar conta atmosfera”, a povestit fostul edil al Chișinăului.  „Ideea în sine de a cheltui jumătate de milion de lei, de a pune un singur cuc în PMAN, de a distruge sărbătoarea și de a o face artificială – aș spune că lucrurile sunt „perfecte”. Cum este regimul artificial, așa și bradul este artificial. La domul Plahotniuc totul e artificial. Și guvernul, și parlamentul, președintele și țara”, a conchis Dorin Chirtoacă.

(foto) Bradul din PMAN a fost instalat și împodobit. Cum va arăta în acest an pomul de Crăciun

(video) Primăria Chișinău a realizat un timelaps cu instalarea bradului din centrul capitalei. Vezi imaginile

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente