Mai mulți tineri din Capitală au fost informați despre activitatea Centrelor de Sănătate din rețeaua Youth Klinic

DSC_2194

Marți, 6 noiembrie 2018, la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Chișinău, a avut loc o lecție publică de informare a tinerilor despre rețeaua de Centre Youth Klinic. La eveniment, tinerii au aflat mai multe detalii despre Centrele Youth Klinic, care este misiunea lor și de ce servicii pot beneficia.

Campania de awareness și educare a tinerilor despre Centrele de Sănătate din rețeaua Youth Klinic este desfășurată în cadrul proiectului „Generație Sănătoasă”, implementat de Centrul de Resurse la nivel Național în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CRNSSPT) „Neovita” și Asociația „Sănătate pentru Tineri”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

DSC_2179

Prezentă la eveniment, Ministra Sănătății, Muncii și a Protecției Sociale, Silvia Radu a încurajat tinerii să se adreseze la Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor: „Copiii în această vârstă complicată nu știu unde să se adreseze pentru a găsi răspunsuri la anumite întrebări, iar aceste centre presupun ca tinerii să găsească răspunsuri la orice întrebare, ce ține de problema acestor transformări prin care trec și astfel pot învăța cum să ducă un mod de viață sănătos și putem pregătim o generație de oameni sănătoși pentru viitor.

Viorica Crețu, Directoare adjunctă a Biroului de cooperare al Elveției a subliniat importanța rețelei de centre Youth Klinic: „Mă bucur să constat, că în Republica Moldova avem un așa ‘ghid’ experimentat și calificat, care îi însoțește pe tineri în creșterea lor ca personalitate. Ba mai mult, la nivel de infrastructură, atitudine, rezultate, profesionalism, suntem un exemplu pentru alte țări din regiune. Sunt încrezătoare, că rețeaua de centre Youth Klinic va continua să crească, să se maturizeze odată cu tinerii care le pășesc pragul.

Galina Leșco, Șefa CRNSSPT „Neovita” a declarat: „Dacă în 2011 aveau acces la astfel de servicii doar 5% din tinerii de 10-24 ani, în 2017 era circa ¼ din toată populația tânără. Anual, peste 50 de mii de tineri pășesc pragul centrelor și beneficiază de servicii individuale, iar peste 160 de mii de tineri beneficiază de toate tipurile de servicii.

DSC_2171

Atunci când aveți probleme, neapărat, să abordați aceste probleme la Youth Klinic, pentru că acestea sunt create pentru a vă ajuta să depășiți acele situații, cu care o să vă confruntați. A nu comunica problema nu înseamnă a fi puternic, a fi puternic înseamnă a comunica și rezolva problema.”

În următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de informare și awareness a Centrelor de Sănătate din rețeaua Youth Klinic. Printre acestea se numără și seria de lecții publice, organizate în liceele localităților Cimișlia, Ungheni, Anenii Noi, Comrat și Sîngerei.

DSC_2213

Youth Klinic este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, unite sub un singur scop: de a oferi suport specializat, de a preveni anumite situații problematice și de a găsi soluții concrete pentru problemele de sănătate cu care se confruntă adolescenții și tinerii din Republica Moldova.

Datorită suportului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și a partenerilor externi, în Republica Moldova funcționează 41 de centre în toată țara, inclusiv în UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău. În centrele Youth Klinic activează peste 250 de specialiști, care anual prestează servicii, asistență medicală și psihologică la peste 200.000 de beneficiari.

DSC_2198

Taguri: #youth klinic
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente