(video) Peste 20 de gospodării au fost inundate și deconectate de la electricitate din cauza ploii torențiale din seara trecută

rr

Fără curent au rămas parțial 15 localități din 7 raioane. Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, Cantemir, Cimișlia, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău. Totodată, potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma ploilor torențiale înregistrate în seara zilei de 22 iunie, pompierii au intervenit în 21 de gospodării pentru pomparea apei.

De asemenea, salvatorii au efectuat acțiuni de pompare pe 8 adrese din municipiul Chișinău.

De intervenția pompierilor a fost nevoie în gospodării de pe străzile Ghioceilor, Ion Creangă, Nicolaie Costin, Cornului din or. Chișinău, dar și unele curți din or. Durlești și Cricova. De ajutor au beneficiat și 11 gospodării din UTA Găgăuzia, unde apa a intrat în ogrăzi și beciuri.

Pentru restabilirea consumatorilor, la fața locului lucrează brigăzile specializate. În urma ploilor nu au fost înregistrate victime, drumuri blocate sau diguri și baraje afectate. Toate drumurile și căile de acces sunt practicabile spre localitățile țării. În continuare situația este monitorizată în teren de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze pagubele înregistrate în urma precipitațiilor abundente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente