(foto) Doi tineri și un skateboard. O nouă sculptură a apărut la Valea Morilor

sculptura1
Foto: unimedia.info

O nouă sculptură a fost instalată în Capitală. De această dată este vorba despre Valea Morilor și doi tineri îndrăgostiți. Sculputa a fost realizată de Petru Glavan, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Lucrarea prezintă doi tineri și un skateboard. Portivit sculptorului, cei doi tineri sunt chiar el și iubita lui, iar la primăvară vor mai fi instalate încă două elemente, un cățel și încă un skateboard.

Figurinele au fost turnate în bronz de către Veaceslav Jeglițchi.

Inaugurarea compoziției va avea loc, luni, 25 decembrie, la ora 14.00.

facebook.com/Dobrunov Alexei
facebook.com/Dobrunov Alexei

Amintim că, în octombrie 2017, pe strada pietonală, Eugen Doga, a mai fost inslată o statuie. Aceasta ilustrează momentul întâlnirii a doi îndrăgostiți. Monumentul a apărut cu ocazia aniversării a 581 de ani a Capitalei și a fost un cadou din partea companiei de băuturi Efes Vitanta Moldova.

Lucrarea realizată din bronz este alcătuită din două elemente – sculptura unui băiat ce se uită la ceas, sprijinit de un pilon, cu un buchet de flori în mână și a unei fete ce vine din spate spre el, desculță, cu pantofii cu toc în mână.

sculptura 2

Sculptura a fost realizată de tânărul absolvent Pavel Obreja, fiind ghidat și ajutat de Vasile Sitari și Veaceslav Jeglițchi.

Compozițiile din bronz, atât cea de pe strada pietonală Eugen Doga, cât și aceasta din Parcul „Valea Morilor”, fac parte din proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi” și au costat 500.000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente