Paynetul s-a lansat pe piața din Republica Moldova acum doi ani. În această perioadă mai mult de 30.000 de persoane se folosesc în mod regulat de portofelul electronic. Rapid, util și comod – este tot de ce are nevoie un tânăr energic, care este în goană după tendințele noi, iar Internetul oferă posibilități nemărginite, aflate la un click distanță. Studenții nu-și pot permite luxul să irosească timpul în rândurile kilometrice de la bănci, ei caută profit absolut în orice acțiune pe care o fac, iar Paynetul, în acest context, vine cu o gamă vastă de bonusuri și reduceri. Pentru a percepe utilitatea unui portofel electronic, am decis să întrebăm studenții despte oportunitățile aplicației mobile.
„Cred că am început să utilizez Paynet-ul acum un an, mi l-a recomandat un prieten. Îmi plac toate inovațiile și chiar îi invidiam pe cei din orient, deoarece portofelele electronice la ei au intrat deja în uzul cotidian. Acum mă pot bucura de anumite facilități, dar cel mai important este că nu trebuie să stau o oră în rând la bancă, pentru a-mi achita facturile”, spune Dionisie Tuceacov.
„Nu mă familiarizez ușor cu tehnologiile noi. Prima dată când am auzit despre Paynet, credeam că oamenii vorbesc despre o țară străină și nu despre Moldova. Nu-mi puteam imagina cum poți să achiți serviciile atunci când stai liniștit culcată în pat, dar am hotărât să încerc. Prima dată mi-a fost complicat și m-am încâlcit un pic, deși aplicația este destul de simplă, dar ulterior lucrurile au mers mult mai simplu. Acum nu aș schimba Paynet-ul pe nimic”, spune Gabriela Cebotar.
„Despre existența portofelului electronic Paynet am aflat recent, mai exact, acum o lună, dintr-un articol publicat pe portalul de știri #diez.md. Eu sunt o persoană activă și prin urmare mă implic în diferite proiecte, nu am timp de pierdut în rânduri, iar aplicația mobilă a reușit să mă salveze deja o dată când eram acasă și lucram asupra unui proiect, iar Internetul mi s-a deconenctat din cauza că am uitat să-l achit. Am utilizat portofelul electronic, am plătit factura și cred că în 10 minute lucram mai departe la proiect”, spune Artur Sturza.
„Îmi place să fac cumpărături, iar o reducere sau un bonus sunt mereu binevenite. Aproximativ jumătate de an în urmă mi-am instalat aplicația mobilă Paynet. Aș minți dacă aș spune că inițial nu eram sceptică, dar în timp, portofelul electronic și-a demonstrat utilitatea. Acum, când stau cu prietenele la un suc obțin bonusuri pe care le pot utiliza ulterior, iar acest lucru este foarte plăcut”, spune Elena Grosu.
„Voiam foarte mult vara aceasta să merg la un concert rock, dar eram în afara țării și nu mi-am putut rezerva un bilet. Am revenit în țară și mi-a rămas doar să citesc despre atmosfera de acolo, pentru că bilete disponibile nu mai erau. Recent am auzit de Paynet. Curios fiind, l-am instalat și am găsit un serviciu tare fain acolo, care mi-ar ajuta să nu mai pierd concertele la care vreau să merg. Cu ajutorul portofelului electronic îmi pot procura un bilet din timp, păcat că nu aflasem mai devreme despre această aplicație mobilă”, zice Andrei Ghervas.
Dacă unii studenți s-au dovedit a fi într-un pas cu tot ceea ce înseamnă inovații, alții au auzit pentru prima dată despre portofelul electronic. Pe cei care au manifestat interes am hotărât să-i ajutăm și să le explicăm utilitatea, dar și modul de funcționare a Paynetului.
„Este foarte simplu, în cinci minute am înțeles absolut tot ce ține de Paynet. Credeam că portofelele electronice sunt încă pe cale spre Moldova, dar iată că Moldova are propriul Paypal. Îmi place mult aplicația, pentru că e simplă și accesibilă oricărui utilizator. Cred că ar fi fain dacă mai multe persoane și-ar instala Paynet-ul, pentru că din moment ce va trebui să strângem bani pentru cadouri persoanelor din grupă am putea pur și simplu să îi transmitem în portofelul electronic, fără a ne preocupa mult”, spune Alexandrina Chirtoacă.
„Acum două săptămâni am avut o situație un pic neplăcută, nu mi-am calculat corect cheltuielile și am rămas fără bani. Noroc de Paynet și de faptul că părinții mei prietenesc cu inovațiile în domeniul tehnologiilor. L-am sunat pe tata și l-am rugat să-mi transfere niște resurse financiare, prin urmare, portofelul electronic m-a salvat”, spune Mihai Caragacean.
„Sunt studentă și credeam că e un stereotip că ei nu dorm, dar nu, mă lupt și eu cu insuficiența de timp. Sunt mereu în mișcare și nu pot pierde nici măcar jumătate de oră. În goana mea după cunoștințe mă ajută portofelul electronic. El se ocupă de toate plățile mele și-mi mai oferă și bonusuri drăguțe. Am uitat ce înseamnă să stai în rând, iar reducerile pe care le obțin îmi fac numai bine”, spune Alina Onța.
„Am fost trei luni peste hotare. Acolo m-am obișnuit cu sistemele electronice de achitare, iar când am revenit, am auzit de Paynet. Evident, am hotărât să pun în practică aplicația. Inițial aveam rezerve în ceea ce ține de acest portofel, dar spre marea mea uimire, el nu este cu nimic mai rău decât sistemele internaționale. M-am bucurat când am reușit să-mi convertesc banii din alt portofel electronic în lei moldovenești, o surpriză plăcută pentru un student care ține cont de cheltuielile sale”, zice Daniel Suruceanu.
„Îmi place tot ce-i nou. Evident, din start mi-a plăcut Paynet-ul. Nu l-am instalat demult, nici nu știu cum am aflat despre el, dar îmi place mult să-l utilizez, deoarece îmi simplifică unele acțiuni și îmi mai șterge niște puncte din agenda încărcată. Urmăresc știrile și am văzut că la Draft pot achita doar cu telefonul. E fain, mi-ar plăcea dacă aș putea achita și taxiul în asemenea mod”, spune Cătălina Gamurari.
Unii dintre studenți au aflat relativ recent despre portofelul electronic Paynet, dar totuși tinerii nu ezită să se bucure de facilitățile pe care le oferă acesta. Faptul că țara noastră urmează exemplele marilor state ale lumii, ne ajută să ne menajăm agenda într-un mod oportun, pentru a obține cât mai mult timp, pe care îl putem investi în autodezvoltare sau relaxare, iar pentru un student „timpul” are o valoare semnificativă.
***
Urmăriți știrile pe site-ul: www.paynet.md. Descarcă aplicația pe iOS sau Android. Alte detalii despre proiectul Paynet puteți urmări AICI.