(video) Doar 13 candidați au fost eliminați la sesiunea de BAC 2017, iar rata promovării este de 91,58%. Ministerul Educației prezintă bilanțul

Bac2017 (2)

Doar 13 candidați au fost eliminați de la sesiunea de Bac 2017. Despre aceasta a declarat Anatol Topală, director al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, la Conferința de presă a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, la briefing s-a discutat despre rata de promovabilitate a absolvenților din licee pentru sesiunea de bacalaureat desfășurată în vara anului 2017. 

Din 18760 candidați, 10050 sunt din licee teoretice, unde rata de promovabilitate a crescut. Sunt 80 de licee în republică în care 100% dintre elevei au promovat examenul, ceea ce constituie 27,5% din totalitatea insituțiilor din țară.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Toaplă, în prezentarea a vorbit despre liceele din Moldova, unde rata de promovare a atins 91,58%, ceea ce semnifică că 9 din 10 elevi au susținut examenul. Rezultatele din acest an sunt cu 5 % mai mari decât 2016 și cu 20% mai mari decât în 2014. Creștere pentru nota medie cu care absolvesc liceenii este perceptibilă, dacă în 2014 media era de 6,57, în 2017, ea a ajuns la 6,71. Pentru profiluri media notelor, de asemenea, a crescut, la real este de 7,25, iar la uman de 6,44.

BAC 1

 

Cea mai mare rată de promovabilitate a fost înregistrată la disciplina de profil – matematica, care de la 82% din 2016 a atins cifra de 92% în anul curent.

Al cincilea an consescutiv se mențin rigori privind siguranța desfășurării examenelor. Activitățile de prevenire a fraudelor dau roade, deoarece autoritățile au reușit să diminueze numărul de tentative de a copia la examen. În vara acestui an, au fost elimințai de la testări doar 13 candidați.

Schema de convertire a punctajului în notă a rămas similară anului precedent. Pragul pentru nota 10 constituie 96% din totalul punctajului acumulat, iar pentru nota 5 este suficient să acumulezi 25% din punctajul total.

BAC

 

„Rezultatele elevilor sunt mai bune deoarece toată lumea conștientiză că trebuie să facă eforturi pe perioada studiilor, astfel încât elevul care absolvește, trebuie să posede cunoștițe. Faptul că examenul se desfășoară corect pentru toți motivează elevii”, a spus Anatol Topală.

Proiectul de regulament ce ține de desfășurarea sesiunii viitoare de BAC, va avea loc în luna decembrie a anului curent.

Mai multe detalii despre raportul Ministerului Educației, Culturii și Crecetării găsiț aici. 

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente