(live video) „Noi nu cedăm”: În centrul Capitalei are loc un protest împotriva schimbării sistemului electoral

protest

Societatea civilă a reluat protestele împotriva deciziei de schimbare a sistemului electoral, votată în primă lectură acum câteva săptămâni în Parlament.

„Am solicitat retragerea inițiativei de schimbare a sistemului electoral. Autoritățile au operat cu propagandă, intimidări și manipulări. Noi am operat cu argumente și date concrete. Corupția în politică este capul problemelor din această țară, iar prin schimbarea sistemului electoral, ea doar se va agrava. Inițiativa dată are un singur scop – să mențină la putere pe cei ce s-au compromis”, este mesajul organizatorilor.

Amintim că schimbarea votului electoral este o inițiativă a Partidului Democrat și a Partidului Socialiștilor. Deși inițial, aceștia au propus versiuni diferite de modificare a sistemului electoral, ulterior deputații au comasat cele două proiecte de lege și au votat în primă lectură proiectul de lege comasat. Proiectul respectiv urmează să fie supus votului în a doua lectură în urma avizului Comisiei de la Veneția.

Deși raportul Comisiei nu a fost încă făcut public, săptămâna trecută, agenția de presă Reuters a publicat un articol în care se spunea că decizia parlamentarilor moldoveni de a implementa modificarea sistemului electoral este considerată inoportună de către Comisia de la Veneția.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente