Evacuarea continuă. Timp de două zile, Chișinăul a fost eliberat de peste 15 mii de metri cubi de deșeuri

iulian4
Foto: Facebook/Iulian Ciocan

Primăria municipiului Chişinău anunță că lucrările de evacuare a deşeurilor menajere continuă. Deșeurile sunt transportate la depozitul de stocare a gunoiului din str. Uzinelor. 

Potrivit datelor furnizate de Primările, timp de două zile s-au evacuat peste 15 mii de metri cubi de deșeuri menajere, fiind efectuate 562 de curse, ceea ce constituie 45 la sută din masa totală de gunoi acumulat la platourile din capitală.

Potrivit Regiei „Autosalubritate”, intervenția serviciilor este dificilă în sectoarele Botanica și Ciocana, la platourile de acumulare gestionate de către Asociațiile proprietarilor de locuințe privatizate. Până în prezent, gestionarii n-au intervenit la deblocarea accesului către containerele de gunoi, făcând dificilă intervenția muncitorilor din cauza pungilor stocate în vecinătate.

Pe parcursul zilei de astăzi, Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, iar Regia locativ-comunală și amenajare a teritoriului va interveni suplimentar cu 26 autobasculante pentru evacuarea deșeurilor.

Amintim că situația respectivă a fost creată în urma protestului locuitorilor Bubuieci, care au refuzat zilele trecute să permită autorităților să depoziteze gunoiul. În rezultat, tone de deșeuri menajere s-au acumulat la punctele de colectare din oraș. Autoritățile au la dispoziție o lună de zile pentru a identifica o nouă locație de stocare, astfel încât să fie eliminată incomoditatea creată locuitorilor din Bubuieci.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente