Cireșele, care la început de sezon costau și 200 de lei pentru kilogram, se vând astăzi la piață cu 20-45 de lei. Un kilogram de căpșuni din serele din țară costă între 40 și 45 de lei kg, iar prețurile la piersici, care abia de au apărut pe piață, încep de la 40 de lei/kg, transmite IPN.
Legătura de pătrunjel și mărar se dă cu 1-2 lei, iar cea de ceapă verde cu 2-8 lei. Castraveții pot fi achiziționați cu 12-23 lei per kilogram. Iar pentru roșii cumpărătorii vor scoate din buzunare între 10 și 45 de lei. Dovleceii costă 18-20 de lei, iar legătura de ridiche – 8 lei. Kilogramul de cartofi noi poate fi cumpărat cu 12-16 lei, iar cei vechi cu 8 lei.
Prețul la peștele de ape dulci oscilează între 28 și 65 de lei pentru un kilogram, în funcție de specie, iar peștele de mare costă de la 50 la 195 lei kg.
Brânza de vaci poate fi achiziționată cu 45 de lei/kg, untul cu 60-100 de lei, brânza de oi costă 45-60 de lei, iar smântâna de casă – 35 de lei.
Zece ouă se vând cu 10-12 lei, iar carnea de porc poate fi cumpărată cu 50-55 de lei/kg, iar cea de vită cu 60 de lei și mai mult. Găina de casă costă 45 de lei/kg.