EDUForum 2017, primul forum educațional din Moldova, își va bucura vizitatorii cu discursurile a 11 speakeri, discursurile cărora sunt divizate în trei domenii-cheie ale forumului: educație non-formală, educație IT și mediatică și inovațiile în educație. Sloganul evenimentului este #INNOVATE!, ceea ce în română înseamnă „Inovează”.
Educație non-formală
#1. Ekaterina Postolatii – O persoană cu o experiență imensă în domeniul educației non-formale. Ekaterina este co-fondator și project manager la Centru de educație non-formală „Diversitate” și a organizat numeroase tabere de educație non-formală pentru tineri din întreagă țară. Ekaterina vine la #EDUForum2017 să povestească de ce este importantă educația non-formală, cum o putem folosi în viață și de ce diversele traininguri nu sunt doar o pierdere de timp și bani.
#2. Felicia Plamadeala – Felicia este studentă la Academia de Muzică, Teatru li Arte Plastice. A activat în jurnalism (SAKS Magazine) dar și în PR și marketing. Mult timp, a oscilat între mai multe domenii, ca într-un final, să se regăsească totalmente în artă și cultură, mai exact – în cinematografie și producție. Unul din proiectele ei de suflet e filmul Plus Minus Unu.
#3. Emil Chichioi – un tânăr deosebit de activ, care a creat numeroase academii pentru elevi și studenți în anul său de pauză, sau cum îl mai numim, „gap year”. Academia Ideilor, creată de Emil, a fost prima și cea mai de succes academie de educație non-formală din Chișinău până acum. La #EDUForum2017, Emil o să vorbească despre modalitățile de schimbare a educației moldovenești spre bine, cu ajutorul educației non-formale, din perspectiva unui absolvent.
Educația IT și educația mediatică
#1. Anton Perkin – Anton este co-fondatorul primului IT Hub din Moldova, Generator Hub și a companiei FusionWorks, care lucrează în mare parte cu clienți din străinătate. Anton, un speaker cu experiență din domeniul IT și nu numai, va vorbi despre necesitatea și folosul educației digitale în secolul XXI.
#2. Elena Pahomova – jurnalistă și producătoare, care ne inspiră să reflectăm critic toate informațiile primite din media. Elena este de părere că maximalismul și nihilismul tinerilor poate influența dramatic societatea din care aceștia fac parte. Elena va povesti cum putem dezvolta o inteligență emoțională și evita emoțiile și opinia personală în analizarea știrilor în secolul conflictelor informaționale.
#3. Alex Știrbu – fondatorul și coordonatorul proiectului de Realitate Virtuală VIVE ROOM, co-fondatorul Bully Chisinau. Alex crede că Realitatea Augmentată (similară, dar diferită de cea virtuală), poate fi folosită în educație. Alex o să ne vorbească despre ce este un AR marker, cum facem o hologramă într-o clasă simplă și ce fel de aplicații care folosesc AR există deja pe piață.
Inovațiile în educație
#1. Xenia Siminciuc – un speaker care consideră că Moldova are nevoie de o schimbare de atitudine față de educația incluzivă. Xenia duce o viață foarte activă și reprezintă opiniile și drepturile oamenilor din Republica Moldova la Organizația Națiunilor Unite. La #EDUForum 2017, Xenia va vorbi despre importanța educației incluzive pentru fiecare din noi.
#2. Daniela Munca-Aftenev – este acea persoană, care într-adevăr dorește să modifice educația din Moldova și își demonstrează această intenție prin fapte concrete. Daniela și-a dedicat întreagă viață până acum educației, lucrând la American Councils, Creative Development Association, și acum este Președinte la Academy for Innovation and Change through Education. Daniela a fondat mai multe programe inovative pentru profesori de limba engleză din Moldova. La #EDUForum va vorbi despre cum pot elevii influența spre bine sistemul de învățământ chiar de la banca liceală.
#3. Maia Sandu – în calitate de Ministră a Educației, Maia Sandu a reușit să modifice semnificativ sistemul educațional din Moldova. La EDUForum o să vorbească despre cum educăm cetățeni ai lumii în fiecare liceu din țara noastră.
#4. Doru Curoşu – este tânărul care ne inspiră să facem lucruri bune în fiecare zi. Doru a fost nominalizat de revista Forbes ca fiind unul dintre 30 cei mai activi tineri din lume în 2016. La momentul actual, Doru activează ca trainer și își continuă lucrul la CODIFUN – Educational Game for Youth, unde este angajat ca Project Manager. La EDUForum 2017, el va povesti despre maturizarea psihologică a unui elev.
EDUForum 2017 va avea loc pe 13 mai 2017, la Generator Hub. Evenimentul este susținut de Ministerul Tineretului și Sportului. Biletele și mai multe informații despre eveniment pot fi găsite aici.