Centrul pentru Arta Contemporană, Chișinău, este în căutarea artiștilor tineri talentați, cu vârste cuprinse între 18 și 28, care ar dori să-și expună proiectele artistice la Chișinău.
Artiștii pot transmite propunerile lor pentru o lucrare de artă la tema „Superstiții“ până la data de 5 Mai 2017. După aceea juriul va selecta mai mulți artiști, care până la 8 iunie vor realiza lucrările lor sub îndrumarea echipei KSA: K. Lucrările realizate vor fi afișate într-o expoziție de grup la Muzeul Zemstvei, Chișinău.
Scopul Centrului KSA: K este de a oferi tinerilor artiști din Moldova o opțiune de a căpăta noi experiențe dar și de a expune proiectele realizate. Costurile de transport și materiale vor fi acoperite de artiști.
Descrierea temei:
Superstiție – starea de frică și ignoranță care rezultă din credința în magie, vrăjitorie și alte lucruri care nu pot fi explicate prin rațiune. Acest cuvânt se aplică mai ales la practicile ce țin de noroc, profeție, ființe spirituale și în special la convingerea că evenimentele din viitor pot fi prezise de anumite evenimente anterioare care nu au nici o legătură (aparent) între ele. Superstițiile sunt prezente în fiecare cultură și ritualurile corespunzătoare sunt adesea practicate în mod inconștient; chiar și atunci când oamenii nu cred în efectele lor. Anumite ritualuri, trecând de-a lungul secolelor, s-au înrădăcinat în societatea noastră în așa fel încât ne-ar fi adesea complicat să le ignorăm.
Artiștii sunt îndemnați să realizeze lucrări ce au în vizor superstiții comune în Moldova și care au devenit o parte a culturii locale.
Cine poate participa?
# Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 ani;
# Tinerii care activează la Chișinău, pentru ca echipa KSA: K să-i poată vizita pentru a discuta și asista în realizarea proiectului în derulare;
# Tinerii dispuși să creeze o lucrare complet nouă pentru expoziție în cadrul temei date;
# Tinerii care sunt de acord ca KSA: K să facă poze și înregistrări video cu ei în procesul de lucru pentru promovarea proiectului (online).
Cum are loc înregistrarea?
Pentru înregistrare, trebuie să trimiteți un e-mail la [email protected], care va conține următoarele informații:
– Informații personale: numele complet, data nașterii și studiile;
– CV-ul;
– Cel puțin 3 imagini ale unor lucrări anterioare;
– O descriere a lucrării pe care intenționați să o realizați pentru expoziție (max. 300 cuvinte);
– O schiță sau o poză a lucrării descrise;
– Dimensiunile aproximative ale lucrării și mediile n care va fi realizată.
Pentru a adresa întrebări organizatorilor, le puteți scrie pe e-mail.