(video) Cinci tineri riscă până la 10 ani de pușcărie pentru săvârșirea infracțiunilor în Moldova, Ucraina și Rusia

main_politia

Ofițerii de investigații au dezmembrat activitatea unui grup infracțional, specializat în săvârșirea infracțiunilor contra patrimoniului pe teritoriile Republicii Moldova, Ucraina și Federația Rusă.

Astfel, în urma unor măsuri speciale de investigații s-a stabilit că figuranții intenționau să comită o infracțiune pe teritoriul regiunei Odessa. Ulterior, informația a fost transmisă autorităților din Ucraina.

Datorită documentării și monitorizării timp de patru luni, de comun cu Serviciile Operative din regiunea Odessa, a fost posibilă reținerea în flagrant delict în orașul Odessa, Ucraina a cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, originari din Găgăuzia, domiciliați în raionul Ceadâr- Lunga, Republica Moldova. Aceștia, au reușit să sustragă dintr-un bancomat amplasat pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Odessa mijloace bănești în sumă de 2.000.000 de grivne ucrainești, 2.400 de dolari și 650 euro.

Suspecții au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și în Federația Rusă. Aceștia și-au recunoscut vina, fiind reținuți pentru 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind măsuri în vederea stabilirii complicității suspecților reținuți la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente