Candu îi reamintește lui Dodon că bazele colaborării Moldovei cu NATO au fost puse încă de pe vremea guvernării comuniste

colaj dodon candu

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a reacționat la declarația președintelui Igor Dodon care s-a pronunțat pentru blocarea deschiderii unui oficiut tehcic la Chișinău. Potrivit lui Candu, îngrijorările lui Dodon precum că neutralitatea Republicii Moldova ar fi în pericol – sunt neîntemeiate.

„Neutralitatea Republicii Moldova este afirmată în Constituție și nu există niciun motiv de îngrijorare că neutralitatea ar putea fi pierdută sau că în Moldova ar putea veni forțe militare străine (cu excepția celor care deja sunt dislocate în regiunea transnistreană). În acest sens, îngrijorările președintelui Igor Dodon sunt neîntemeiate”, a scris speakerul Candu pe pagina sa de facebook.

Acesta a ținut să că oficiul NATO la Chișinău doar va asigra o mai bună comunicare dintre această structură și instituțiile militare din Moldova. Mai mult, Candu i-a reamintit lui Dodon că încă în preioada guvernării PCRM a fost puse bazele colaborării dintre NATO și țara noastră, militarii noștri fiind antrenați în misiuni de pacificare.

„Oficiul NATO deschis la Chișinău este un birou prin care se asigură o bună comunicare a acestei structuri internaționale cu instituțiile noastre militare. Deci este un oficiu tehnic, de informare și comunicare, nimic mai mult. Ținem să amintim că încă din perioada comunistă au fost puse bazele unor relații de colaborare cu structurile NATO. Militarii noștri au început să fie antrenați în misiuni de pacificare, iar armata moldovenească a avut doar beneficii de pe urma acestei cooperări; la fel și securitatea națională”, a comentat Președintele Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente