Recomandare #diez: Cum obții un certificat al unui curs online gratuit în mai puțin de două ore

16111831_1499985756697236_881732538_n

Anterior, #diez îți recomanda șapte cursuri, oferite gratuit în cadrul Programului de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic, destinate tuturor celor interesați de inițierea unui proiect în domeniul industriei creative. Lecțiile pot fi accesate pe pagina oficială a proiectului, la secțiunea „Învățarea Online”, iar însușirea lor le garantează participanților un certificat. Noi am decis să urmăm unul din cursuri și îți explicăm pe etape în ce constă procesul respectiv.

Fiecare curs îți oferă răspunsul la întrebările care pot apărea pe parcursul implementării ideii tale de proiect, așa că, este foarte util să le urmezi pe toate. Toate cursurile (găsești aici lista completă cu descrierea de rigoare) sunt disponibile în mai multe limbi, inclusiv în română. La fiecare dintre acestea, vei fi ghidat de către un speaker, care va folosi mai multe metode pentru a-ți oferi informație utilă: prelegeri filmate, notițe de curs, infografice. Fiecare lecție se va finaliza cu o sintetizare eficientă a celei mai importante informații. Pe lângă toate acestea, autorii cursurilor recomandă de fiecare dată seturi de resurse utile pe care să le consulți dacă ai nevoie de informație complementară. Întreg procesul de învățare este unul activ și bine structurat. Deși există un timp preconizat de urmare a unui curs, fiecare cursant poate reveni de câte ori dorește la o etapă anume, o poate reasculta, reciti și asimila pe cât de bine își dorește.

Ne vom concentra acum pe Cursul de planificare strategică, pe care l-am urmat cu succes, obținând un certificat.

Despre Cursul de planificare strategică:

David Parrish, specialist în industrii culturale și creative, îți va spune cum să menții un echilibru între creație și afaceri. Examinând cazuri și exemple reale, vei învăța cum să analizezi piața, avantajele și punctele vulnerabile ale organizației tale. De asemenea, vei afla cum să descoperi propria nișă.

Lecții:

#1. Curs de planificare strategică

#2. Analiza internă

#3. Analiza externă

#4. Avantajul competitiv

#5. Marketing strategic

Urmarea cursului pe pași:

# Cursul este gratuit, iar pentru a-l urma nu este necesară înscrierea prealabilă.

# Toate cele cinci lecții ale cursului au încorporate câte un video, în care David Parrish, specialist în industrii culturale și creative, vorbește la un anumit subiect.

# Lungimea videourilor este cuprinsă, în dependență de fiecare caz, între patru și opt minute. Aproximativ, pentru umărirea celor cinci filmulețe, vei avea nevoie de 30 de minute.

# Nu este necesar să faci notițe, întrucât vei găsi informația prezentată de David și în format text, chiar sub clipul video.

# Fiecare lecție are și un scurt rezumat la final, care punctează principalele subiecte predate.

# Revizuirea acestei informații scrise îți va lua încă 30 de minute pentru toate lecțiile.

# Sfârșitul lecțiilor ne aduce o listă cu linkuri spre resurse utile. Putem accesa cărți, rapoarte care ne vor oferi și mai multă informație pe tema planificării strategice.

# La final avem o listă de verificare, cu principalele sfaturi obținute de-a lungul cursului, dar și anumite recomandări de acțiuni concrete.

# Pe lângă informația primită anterior, autorul cursului a sintetizat subiectul în 20 de informații esențiale despre planificarea strategică, fapt ce te ajută să memorizezi mai bine detaliile importante.

# Studierea informației de după lecțiile propriu-zise îți mai ia 20 de minute.

# Testul are 11 întrebări, iar pentru a primi certificatul va trebui să răspunzi corect la cel puțin nouă întrebări. Eu am răspuns corect la 10 întrebări. Rezolvarea testului îți ia între 5 și 10 minute. La început, va fi necesar să-ți lași numele, prenumele și adresa de e-mail. Poți reveni la materialele cursului și trece testul din nou.

# Certificatul este eliberat online în limba engleză și arată cam așa:

 

44f175cf2003f1e610529161d0ebea5c624f1fa5

16111831_1499985756697236_881732538_n

Totalizând, urmarea acestui curs, împreună cu revizuirea informațiilor primite, precum și rezolvarea testului, îți ia în medie o oră și jumătate. La sfârșit, afli foarte multe lucruri noi și mai mult decât atât, devii inspirat în a-ți planifica mai bine activitatea organizației. În plus, obții un certificat autentic, care demonstrează că posezi cunoștințe de bază în domeniul ales pentru studiu. Adăugător, ești invitat să consulți și suplimentele sugerate de către autor.

***

Articolul a fost produs în cooperare cu  Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 – culturepartnership.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente