(doc) Vinul va trece în categoria produselor alimentare și va putea fi procurat după ora 22:00

14676785_202246270215403_8940347852555550720_n

Deputaţii Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe au aprobat miercuri modificările aduse Legei viei și vinului nr. 57 din 2006, prin care noțiunea de „vin” se expune în următoarea redacție – produs alimentar obținut exclusiv prin fermentarea alcoolică, totală sau parțială a strugurilor proaspeți sau înghețați, presați sau nu, sau a mustului de struguri proaspăt.

Astfel, vinul va deveni produs alimentar și va putea fi comercializat după ora 22:00. „Spre deosebire de majoritatea altor băuturi alcoolice, magazinele alimentare vor putea comercializa vin după ora 22.00. De asemenea, vinurile nu vor nimeri sub incidența articolului referitor la limitarea publicităţii de băuturi alcoolice la televiziune şi în presa scrisă”, a spus deputatul Ion Balan, care a inițiat proiectul de lege.

Potrivit proiectului de lege, modificările vor crea premise pentru dezvoltarea sectorului vinicol în Moldova. Aplicarea acestora nu necesită surse financiare suplimentare, în schimb va oferi un impuls pentru dezvoltarea vinurilor de calitate în ţară.

Aceste modificări nu vor da undă verde consumului de vin în rândul minorilor. Avem legi care interzic comercializarea vinului persoanelor până la vârsta de 18 ani.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2015, în Republica Moldova au fost produse aproximativ 134 mil. litri de vin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente