(video) A fost lansată o campanie de sensibilizare care ajută pietonii să traverseze străzile slab iluminate

old-car-on-the-street-at-night-wallpaper-free-410900
Foto: HDwallpaperfun.com

Ajută un pieton să traverseze o stradă slab iluminată. Acesta este mesajul unei acțiuni de sesnsibilizare a pietonilor, lansată de către Inspectoratul Național de Patrulare al IGP lansat la data de 10 noiembrie. Acțiunea este organizată în premieră pe țară și are scopul de a reduce numărul persoanelor traumate pe trecerile de pietoni, în special la trecerile de pietoni mai puțin iluminate.

Campania constă în faptul că, pietonii, atunci cât intenționează să traverseze strada, să conecteze lumina telefonului mobil. Astfel, prin această metodă, ei transmit un mesaj direct către șoferi: „ajută-mă să traversez strada în siguranță”, lumina telefonului atenționîndu-i pe șoferi să reducă viteza și să fie atenți la trecerile pietonale.

Potrivit datelor statistice ale INP, numărul de accidente rutiere produse la tracerile de pietoni este în scădere, însă INP tinde spre o scădere semnificativă. Astfel, pe parcursul a 10 luni ale anului curent, s-au produs 237 de accidente rutiere, 14 persoane decedate și 238 traumatizare, cu 8,1% mai puțin comparativ cu perioada analogică a anului trecut.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP mizează pe suportul și ajutorul, atât a cetățenilor, cât și a șoferilor, astfel încît, împreună să putem contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc în special la trecerile pietonale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente