Prezidențiale 2016: Sâmbătă noaptea au fost nimicite buletinele de vot rebut și lichidată matrița

11204023_1203394533052595_435735794901927446_n
Foto:CEC.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că sâmbătă, ora 23.00, la Tipografia Centrală (mun. Chişinău, str. Florilor, 1) a avut loc lichidarea matriţelor utilizate la confecţionarea buletinelor de vot şi nimicirea buletinelor rebut.

Anterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca buletinele de vot pentru alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016 să fie tipărite în număr de 3.131.227 de exemplare.

Lungimea buletinului de vot este de 303 mm. Acesta include numele a zece candidați pentru funcţia de președinte al Republicii Moldova.

Primul în buletinul de vot este Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat din Moldova. Acesta este urmat de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal; Iurie Leancă, Partidul Popular European din Moldova; Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru; candidatul unic al opoziţiei, Maia Sandu, şeful Partidului Acțiune și Solidaritate; Igor Dodon, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova şi candidaţii independenţi Silvia Radu, Maia Laguta, Ana Guțu și Valeriu Ghilețchi.

Totodată, în buletinul de vot, în dreptul concurentului electoral Marian Lupu, va fi aplicată ştampila cu menţiunea „Retras”. Această sarcină a revenit funcționarilor electorali din cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente