13 judecători şi doi executori au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie. Detalii despre acest caz

ciocan-tribunal-justitie-416hy7pkib
Foto: cotidianul.ro

Treisprezece judecători şi foşti judecători au fost reţinuţi astăzi, 20 septembrie, în cadrul operaţiunii desfăşurate de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA la mai multe judecătorii din ţară, dar şi la domiciliile magistraţilor

De asemenea, au fost reţinuţi doi executori judecătoreşti. Procurorul anticorupţie, Viorel Morari, va susţine un briefing în legătură cu operaţiunea de astăzi a procurorilor şi ofiţerilor CNA astăzi la ora 16.00.

Potrivit portalului de știri UNIMEDIA.info, actualii și foștii judecători au fost reținuți de ofițerii CNA și Procurorii Anticorupție, după ce Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat acordul ca aceștia să fie cercetați penal.

Asta, după ce procurorul general interimar Eduard Harunjen a venit cu un demers în acest sens.

Potrivit membrului CSM Teodor Cârnaț, decizia a fost luată după discuții aprinse în cadrul Consiliului. „Procurorul general interimar Eduard Harunjen a venit astăzi cu un demers de pornire a urmăririi penală față de mai mulți judecători. În lista erau 16 persoane. CSM a dat acordul de a porni urmărirea penală față de toate persoanele care se regăseau în lista procurorului general, fără excepții”, a declarat Teodor Cârnaț pentru sursa citată.

Potrivit lui Cârnaț cei 16 foști și actuali magistrați figurau într-un raport al CSJ din 2014. Aceștia ar fi implicați în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă prin sistemul judecătoresc din Moldova. Teodor Cârnaț a refuzat să dea careva nume, menționând doar că unii judecători sunt plecați din sistem.

„Nu pot da nume. Pot să vă spun că cei din sistem au fost suspendați din funcțiile pe care le dețin, iar în cazul celor plecați din sistem, a fost decisă suspendarea demisiei”, a adăugat Cârnaț.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente