Chironda: Costurile referendumului local pentru demiterea lui Chirtoacă sunt între zero și 17 milioane de lei

1
Foto:curentul.md/orasulmeu

Referendumul local pentru revocarea primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, ar putea costa între zero și 17 milioane de lei. Afirmația îi aparține Președintelui Grupului de Inițiativă pentru organizarea referendumului local de revocare a Primarului, Victor Chironda.

Autorii acestei inițiative susțin că au înaintat către Comisia Electorală Centrală (CEC) o scrisoare în care solicită să li se spună care vor fi costurile pentru organizarea referendumului în ziua alegerilor prezidențiale. Aceștia au cerut ca ambele scrutine să fie organizate într-o zi. Primarul însă dorește ca referendumul să se desfășoare într-o altă zi.

„Un răspuns în scris încă nu am primit, însă, conform informațiilor prealabile, organizarea referendumului în ziua alegerilor va costa aproximativ – zero lei. Toate cheltuielile sunt acoperite deja din contul alegerilor prezidențiale, care oricum vor avea loc. Organizarea unui referendum în altă zi decât în ziua alegerilor va costa între 14 și 17 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat”, a menționat Victor Chironda pe o rețea de socializare.

După ce instanța a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, și a stabilit un termen calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor, autorii inițiativei au acuzat edilul că acesta ar încerca să tergiverseze procesul. „Iată că prin tergiversările pe care ni le organizează, Dorin Chirtoacă mai pune la bătaie niște milioane de lei, tot din banii noștri. Dar ce parcă e prima oară? Ei sunt deprinși să toace banii publici”, a încheiat Chironda.

Reamintim că ieri, 18 august, Președintele Grupului de Inițiativă pentru organizarea referendumului local de revocare a Primarului mun. Chișinău, Victor Chironda, a publicat pe blogul său personal o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, prin care îi cere edilului să lupte într-o campanie de referendum și să respingă prin dezbateri publice și întâlniri cu cetățenii acuzațiile care i se aduc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente