Tinerii activi din suburbiile Chișinăului au participat la școala de vară „Abilitarea tinerilor consilieri pentru Participare”

tab7

În perioada 28 iulie – 1 august 2016, Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău (CMTC) – cu susținere din partea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău – au organizat Școala de Vară „Abilitarea tinerilor consilieri pentru Participare”.

Scopul acestei școli este de a instrui tinerii din suburbiile orașului Chișinău în vederea constituirii Consiliilor Locale de Tineret în fiecare comună. „Consiliul nostru a depus un efort considerabil, iar în curând vom avea și rezultate deosebite împreună cu tinerii participanți care au fost delegați din peste 15 suburbii ale capitalei. Aceștia urmează să fie instruiți și implicați în numeroase activități , ateliere practice și teoretice, ca mai apoi să constituie Consilii Locale de Tineret în comunitățile din care aceștia provin”, afirmă președintele CMTC, Petru Grecu.

Tinerii sunt ghidați de către Președintele CMTC – Petru GRECU, Specialist de Tineret CMTC – Octavian Ciobanu, Președintele Departamentului Resurse Umane – Cătălin Moroi, Membru al Departamentului Proiecte Educaționale și Culturale – Felicia RUSU, Membru al Departamentului Resurse Umane – Sergina Ianciu și Membru al Departamentului Parteneriate și Relații Externe – Cătălina Cazacu, dar și de invitați speciali ca Valentina Cujba – director general adjunct al Direcției Generală de Educație, Tineret și Sport (DGETS) și Larisa MACARENCO – specialist de Tineret al DGETS.

Aceștia din urmă încearcă să împărtășească participanților experiențe frumoase care le vor fi de folos pentru constituirea Consiliilor Locale de Tineret la ei în comunitate.

În fiecare dintre zile participanții urmează  un set de instruiri prin activități non-formale cât și ateliere practice cu tematici ca:

#. Oportunități de dezvoltare pentru tinerii consilieri;
#. Bunele maniere și practici pentru tinerii consilieri;
#. Organizarea internă a unui Consiliu de tineret;
#. Procedura de alegeri și formarea Birourilor Electorale Locale;
#. Managementul proiectelor etc.

În urma închiderii școlii de vară, tinerii urmează să-și organizeze propriile Consilii Locale de Tineret până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie, acestea devenind promotorul intereselor tinerilor în comunitățile lor.

tab6 tab5 tab4 tab3 tab2 tab1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente