Consulul României în El Salvador, ucis în propria casă. Este al doilea diplomat omorât în acest an în regiune

1
Foto:huff.ro

Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat în locuinţa sa din capitala ţării, informează purtătorul de cuvânt al procuraturii din El Salvador. Acesta a fost găsit cu un căluș în gură.

Despre acest caz, biroul procurorului general a anunțat pe Twitter că este cercetat ca fiind crimă. Autoritățile afirmă că nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc.

 

Photo Credit: twitter.com/FGR_SV
Photo Credit: twitter.com/FGR_SV

Ricardo Emanuel Salume Barake este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an. La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei, scrie AGERPRES.

El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC). Această țară, situată în America Centrală, este considerată una dintre cele mai violente din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente