Proiecțiile la Cinematograful de vară continuă. Vino joi să vezi filmul „Nuntă în Basarabia”

IMG_8109

După deschiderea Cinematografului de vară, ce a avut loc weekendul trecut, proiecțiile continuă cu un alt film ce va rula joi în aer liber, începând cu ora 20:00.

La deschidere, zeci de ochi curioși s-au strâns în parcul Butoiaș de la Buiucani, pentru a fi martorii primei proiecții de film în aer liber a Cinematografului de vară, ce urmează să fie restaurat la inițiativa tânărului Nicolae Kirnev. Atunci au fost proiectate filme documentare din cadrul Cronograf Tur, oferite de OWH studio.

Nicolae a promis că va continua să proiecteze filme în aer liber până va fi auzit de primărie, de la care încă așteaptă autorizația pentru restaurarea cinematografului.

Astfel, joi, pe  7 iulie sunteți invitați la proiecția de film „Nuntă în Basarabia” ( Regia Nap Toader, durata 92 minute). Filmul a fost oferit și de această dată de OWH Studio.

În cazul în care timpul nu va fi favorabil și joi va ploua, proiecție de film se va desfășura următoarea zi, vineri, pe data de 8.

Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

Ideea de restaurare a acestui cinematograf i-a apărut lui Nicolai în 2011. În 2013 trimitea o scrisoare către Primăria Municipală, dar a fost redirecționat la Pretura Buiucani. Atunci ei au răspuns că nu au surse financiare, iar bugetul pentru 2013 fusese deja aprobat. După câteva încercări similare, tânărul s-a oprit din a mai face ceva până în 2015. Participând la un concurs de granturi, Nicolae a câștigat 7 000 euro de la Fundația Cultural Europeană pentru restaurarea acestui cinematograf. Cu toate acestea, încă de la început autoritățile i-au pus piedici în realizarea scopului său. Mai întâi au tăiat arcada de fier din cadrul vechiului cinematograf, iar acum Nicolae nu poate obține autorizația ce i-ar permite să aplice grantul câștigat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente