(video) 13 tinere, dintre care 4 minore, prestau servicii de video-chat erotic. Erau recrutate pe internet

inif_0

Un bărbat și o femeie, membri ai unui grup criminal, cu vârsta de 22 și 30 de ani, domiciliați în Chișinău, au fost reținuți pentru proxenetism și trafic de copii. Aceștia, au fost arestați pentru 30 de zile.

În urma documentării grupului infracţional, au fost reținuți în flagrant doi membri ai grupului. Aceștia, recrutau tinere cu vîrste cuprinse între 16-24 de ani, prin intermediul reţelelor de socializare.

Suspecții închiriau mai multe apartamente în mun. Chişinău, le amenajau cu camere web şi tehnică computerizată, după care organizau prestarea serviciilor sexuale virtuale, contra plată, în regim on-line, cu derularea prin intermediul camerelor web şi a chat-urilor.

Pînă în prezent, au fost identificate 13 tinere dintre care 4 minore, domiciliate pe teritoriul Republicii Moldova, care pe parcursul acestui an au fost determinate să lucreze în calitate de modele de video-chat erotic.

Pentru aceste servicii amorale, clienţii virtuali transferau sume de bani pe contul membrilor grupului, iar ulterior banii erau extraşi în numerar la diferite bancomate şi bănci din Moldova. Tinerele primeau numai 30% din sumă, 70% le revenea membrilor grupului.

În cadrul percheziţiilor efectuate în apartamentele închiriate, poliţiştii au ridicat tehnică computerizată, utilizată de către suspecţi, carduri bancare şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2, art.206 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de copii” și „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 15 la 20 de ani.

Investigaţiile continuă pentru identificarea și reținerea altor pesoane implicate în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente