La Varnița va fi inaugurat un complex educațional – sportiv pentru locuitorii ambelor maluri ale Nistrului

1
Foto: estcurier.md

Un complexul de servicii educaționale și sport de care vor beneficia și locuitorii orașului Bender va fi inaugurat luni în localitatea Varnița, Anenii Noi. Uniunea Europeană a acordat finanțare pentru modernizarea complexului sportiv din localitate, renovarea Centrului comunitar multifuncțional și amenajarea terenului de joacă a grădiniței.

De serviciile instituțiilor beneficiază în mod egal și locuitorii orașului Bender. Intervenția UE este realizată prin programul de sporire a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru. Astfel, locuitori din Varnița și Bender, tineri sportivi, antrenori, corpul didactic de la liceul și grădinița din comunitate vor putea veni la acest centru pentru a vede inaugurarea acestuia.

La ceremonia de deschidere vor fi prezenți și oficiali precum: prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip; ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola și coordonatoarea rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva.

Proiectul este realizat prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de UNDP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente