(foto) Și de această dată examenul de la clasa a IX-a a ajuns online. Iată ce au avut de rezolvat elevii

9-10-11

Încă nu a început bine examenul că testul a și fost plasat pe rețeaua de socializare Odnoklassniki. Nu se cunoaște însă de către cine a fost publicat – cadru didactic sau un candidat ce a susținut examenul la limba română.

Menționăm că, se interzice realizarea copiilor, fotografiilor sau preluarea sub orice formă a informației din teste. Publicarea subiectelor examenului și a soluțiilor la acestea până la începerea examenului sau pe durata desfășurării acestuia se va sancționa cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei – pentru persoanele fizice (ex. elevi) și cu amendă de la 6.000 la 10.000 lei – pentru persoanele juridice.

Menționăm că, în urma abaterilor documentate și sesizate în cadrul desfășurării sesiunii de examene din vara anului 2015, au fost întocmite și transmise în instanța de judecată pentru aplicarea amenzii contravenționale 14 procese-verbale cu privire la contravenții, inclusiv în patru cazuri au fost identificați contravenienți persoane juridice.

Citește și reacția Ministerului Educației față de acest incident. 

Reamintim că astăzi, peste 25.000 de elevi au susținut proba la limba și literatura română, 6.115 – la limba și literatura rusă, iar 30 de candidați – la limba ucraineană. Proba de examen la limba de instruire s-a desfășurat în 1.164 de instituții de învățământ.

Luni, 13 iunie, absolvenții de gimnaziu vor susține ultimul examen din sesiunea curentă, la istoria românilor și universală. Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 1-6 iulie 2016.

 

textul

1-2-3-4

5-6-7-8

9-10-11

12

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente