Sorin Grițco, elev în clasa a XII-a în Liceul Teoretic „Cotiujenii Mari” din r-nul Șoldănești, este în acest an câștigătorul Premiului Mare la Olimpiada Republicană la Economie, s-a anunțat duminică, 24 aprilie, în cadrul ceremoniei de premiere. Acest premiu constă în înmatricularea la studii la ASEM în afara concursului de admitere, la orice facultate pentru anul de studii 2016-2017. Pentru acest an, tânărul nu va achita taxa de şcolarizare.
În perioada22-24 aprilie curent, Academia de Studii Economice din Moldova a fost gazda Olimpiadei Republicane de Economie, ediția anului 2016.
Conform cadrului normativ de reglementare a desfășurării olimpiadelor la disciplinele școlare, participanții la concurs au avut la dispoziție pentru rezolvarea testului propus, 3 ore astronomice. Subiectele au reflectat domeniile prevăzute în curriculumul școlar, aprobat de către Ministerul Educației al Republicii Moldova. Ca rezultat, 30 de elevi au obținut premii, medalii, diplome de gradul I, II, III și mențiuni oferite de către Ministerul Educației al Republicii Moldova, ASEM și AGEPI.
Sorin Grițco, elev în clasa a XII-a în Liceul Teoretic „Cotiujenii Mari” din r-nul Șoldănești, a obținut Premiul Mare. Acesta include un contract de studii gratuit, la orice facultate a ASEM pentru anul de studii 2016-2017.
După înmânarea trofeului, Sorin a menționat: „Datorez acest premiu în primul rând părinților mei, dar și profesoarei de economie, Larisa Rîbac, care mi-a insuflat dragostea pentru această materie. Le doresc tuturor participanților încredere în propriile puteri și succes la următoarea ediție a Olimpiadei. Mulțumesc organizatorilor pentru acest frumos eveniment”.
Amintim că la olimpiadă, au participat elevii claselor a X-a – a XII-a din licee și colegii din republică, care studiază programul „Educație economică și antreprenorială”. Din punct de vedere teritorial, lotul olimpic a fost alcătuit din elevii a 9 raioane ale Republicii Moldova ( Anenii Noi, Drochia, Edineț, Ialoveni, Leova, Glodeni, Nisporeni, Ungheni, Șoldănești) și din municipiul Chișinău, care au fost pregătiți de către 17 de cadre didactice din 23 instituții de învățământ general și profesional din țară.
Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației al Republicii Moldova în parteneriat cu AO Junior Achievement Moldova (JA Moldova) și ASEM cu susținerea Fundației ”Familia Sturza”, Concernului ”Star Net”, BC Moldova Agroindbank și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală.