Iurie Leancă susține că ar putea susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip

leancă
Foto:abcnews.md

Deputaţii neafiliaţi Iurie Leancă şi Eugen Carpov ar putea susţine moţiunea de cenzură pe care deputaţii socialişti intenţionează să o înainteze Guvernului Filip. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Popular european din Moldova Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

„Vom vedea care sunt motivele moţiunii de cenzură. Dacă vor coincide cu opiniile noastre, atunci vom susţine moţiunea de cenzură”, a precizat Leancă.

Iurie Leancă a declarat în cadrul emisiunii că are pretenţii faţă de activitatea Guvernului Filip. „Se dau trei luni pentru a putea aprecia activitatea unui guvern. Dar ţara se află în aşa o criză încât nu putem să vorbim despre niciun termen”, a spus preşedintele PPEM.

Iurie Leancă a mai comunicat că formaţiunea pe care o conduce nu renunţă la ideea organizării unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. „Situaţia din capitală este dezastruoasă. Unica şansă a lui Chirtoacă e să ne convingă cu rezultate concrete până în luna septembrie, când vom iniţia procedura de organizare a referendumului”, a comunicat Iurie Leancă.

Reamintim că, fracţiunea Partidului Socialiştilor pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Despre aceasta a anunţat joi, 21 aprilie, liderul socialiştilor, Igor Dodon. Politicianul a declarat pentru presă că acum se negociază cu fracţiunile din opoziţie ca să se alăture şi să susţină această iniţiativă. „Comuniştii s-au expus că vor semna iniţiativa şi chiar le-am propus să o pregătim împreună. Am iniţiat discuţiile şi cu fracţiunea PLDM. Au spus că se vor convoca şi vor decide. Ne punem ca scop ca moţiunea să fie înregistrată imediat după sărbătorile pascale. Preşedintelui PDM i-am sugerat să o susţină şi democraţii. Cred că au dubii la modalitatea cum a fost votat şi şi-a depus jurământul acest Guvern, poate domnul Filip singur va dori să-şi dea demisia”, a declarat Igor Dodon.

Socialiştii consideră că unul din motivele de bază pentru înaintarea moţiunii ar fi capturarea instituţiilor statului şi lipsa reformelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente