Lupu, Plahotniuc, Candu și Leancă candidați la funcția de prim-ministru din partea PD

premierrcollage
Foto: Cei patru candidați

Democrații i-au propus președintelui Nicolae Timofti o listă din patru candidaturi la funcția de prim-ministru. Pe lista PD se regăsește omul de afaceri și fostul prim-vicepreședinte PD, Vlad Plahotniuc, dar și actualul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, președintele PD, Marian Lupu, și fostul premier, actualul președinte PPEM, Iurie Leancă.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. Acesta a declarat că, la întâlnirea cu Timofti pe data de 14 decembrie, i-au comunicat șefului statului că au candidați la funcția de prim-ministru, dar și un plan de a ieși din criza politică și destule voturi pentru a-și propune candidatul, scrie AGORA, citând Newsmaker.

„Noi am spus că PD are dreptul să pretindă la funcția de premier. Cu această poziție este de acord liderul PL, Mihai Ghimpu, dar și Iurie Leancă”, a declarat Diacov pentru aceeași sursă.

Președintele de onoare al democraților a mai menționat că PLDM a putut pretinde la fotoliul de premier mai devreme, întrucât era fracțiunea cu cei mai mulți membri, dintre cele care formau coaliția de la guvernare. „Acum este o altă realitate. Cum am ajuns la ea – asta e altă întrebare, dar ea este. PLDM are 19 voturi, cu tot cu Filat, iar noi avem 19 plus 2”, a spus Diacov, subliniind că ei vor fi susținuți de doi deputați care au părăsit anterior PSRM și PLDM.

Diacov a mai menționat că discuția cu Timofti a fost una dură, iar negociatorii instistau asupra candidaturii lui Vlad Plahotniuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente