Miercuri va fi dat startul expoziției celor mai creative lucrări ale studenților de la UTM

5a
Foto: infoinvent.md

În perioada 20-24 aprilie 2016, în campusul universitar din sectorul Râșcani al capitalei, UTM organizează tradiţionala Expoziţie a lucrărilor de creație a studenților, masteranzilor și doctoranzilor „Creaţia deschide Universul-2016”.

Aici vor fi prezentate opiniei publice exponate în domeniile precum design interior, industrial, vestimentar și poligrafic, arhitectură, urbanism, construcții civile, energetică, bioenergetică, tehnologii informaționale, radioelectronică și telecomunicații, construcția de mașini, mecanică și transporturi, industria alimentară, tehnologia vinului etc.

În cadrul Expoziţiei vor fi oferite informaţii detaliate despre facultăţile Universității Tehnice a Moldovei și specialităţile studiate aici, organizarea procesului de studii.

În ziua de 20 aprilie 2016, cu începere de la ora 9.00, Prim-ministrul RM Pavel Filip va efectua o vizită de lucru pe șantierul de construcție al Centrului de Tehnologii Informaționale și Inovații al UTM, iar la ora 9.45, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, rectorul UTM, împreună cu înaltul oaspete și ministrul educaţiei Corina FUSU, vor participa la ceremonia oficială de deschidere a Expoziției „Creația deschide Universul”, ediţia a VI –a, cu vizionarea exponatelor și a Centrului Naţional de Tehnologii Spaţiale al UTM. Apoi la ora 10.20 vor fi inaugurate Planetariul și Observatorul Astronomic ale UTM.

locatia-1

Pe parcursul zilei de 22 aprilie, cu începere de la ora 10.00, se vor desfășura ceremoniile de premiere a câștigătorilor Olimpiadei tehnice republicane organizate de UTM la arta plastică, fizică, matematică, chimie și informatică, Olimpiadei studențești de pictură în ulei „Mișcarea în timp și spațiu”, Concursului „Tânărul creator”(elevii şcolilor, liceelor şi colegiilor), Concursului EBEC-Chișinău și Concursului studențesc de mașini Roube Goldberg „RG – UTM 2016”.

La eveniment sunt invitaţi elevii claselor absolvente și celor superioare ale liceelor și colegiilor, profesori, părinţi, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Deplasarea în campusul Râşcani al UTM se face cu troleibuzele 10, 14; microbuzele 112, 119, 126, 127, 140, 148, 152, 162, 186; autobuzele 19, 26, 48), până la stația din strada Studenților.

program-1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente