(foto) POT Music și-a desemnat finaliștii. Bătălia muzicii continuă în finală

DinuBubulici photo-6593

Câștigătorii celei de-a patra semifinale a concursului muzical POT Music au devenit membrii formației „Anxiety” din Cahul. Pe scenă au evoluat: „All at once” (Or. Bender), „Anxity” (Or. Cahul), „ДЫХАНИЕ” (Or.Tiraspol) și „Gentle Hint” (Satul Etulia). Aceștia au câștigat majoritatea voturilor publicului de circa 500 de persoane.

După ce au fost desemnați câștigători, unul dintre membrii trupei, Vlad Sabajuc, a ținut să mulțumească echipei de organizare Pot Music 2016 pentru prestarea unui aparataj de calitate, a unor tehnicieni și ingineri de sunet competenți și pentru oferirea posibilității de a evolua în condiții foarte bune.

„Trupa noastră a fost fondată în februarie 2012. De-a lungul timpului, componența s-a mai modificat, însă acum avem una stabilă. Cântăm Alternative Metal și Groove Metal, dar mereu ne străduim să ne lărgim orizonturile și spectrul nostru muzical. În momentul actual suntem cinci membri: Sabajuc Vlad – Tobe (Lider, Fondator); Nebunu Vlad – Chitară, Back Vocals (Fondator); Bratu Gabriel – Chitară Bass; Iurașco Eugeniu – Voce; Maxim Stepanov – chitarist.

S-au pregătit pentru a evolua în cea de-a patra semifinală o lună, la repetiții regula de aur a fost să fie prezenți toți.

 

DinuBubulici photo-6579

Ei au evoluat primii, iar victoria lor a fost obținută datorită faptului că au cucerit publicul. Toate piesele interpretate de formație la concert le aparțin. „Deși cover-urile pieselor renumite sunt mereu binevenite, am decis să punem accent pe individualitatea noastră și să ne promovăm propriul material”, susține Vlad Sabajuc.

Referindu-se la prestația celorlalte trupe aceștia au spus că au reușit să stabilească relații prietenoase cu toate trupele care au participat la semifinala a patra. Toate formațiile au evoluat în stiluri diferite, fapt ce a creat un repertoriu deosebit de variat în cadrul concertului. „Băieții de la „All At Once” au venit cu un old school grunge energic, cei de la „Дыхание” au cântat un alternative rock de calitate, iar colegii din „Gentle Hint” ne-au încântat auzul cu un blues/funk rock, de asemenea, la un nivel demn de admirat”.

 

DinuBubulici photo-6593

Acest concurs pentru „Anxiety” reprezintă o modalitate de a se promova și de a se dezvolta ca muzicanți. „Am decis să participăm la această competiție pentru a învăța multe lucruri utile și pentru a face un pas important pentru noi, evoluând în fața publicului de la Chișinău, care s-a dovedit a fi unul deosebit de receptiv. Deoarece localizarea noastră geografică ne creează anumite dificultăți în activitatea trupei noastre, Pot Music este oportunitatea perfectă pentru a ne afirma și pentru a deveni auziți”, a spus Vlad Sabajuc.

Unul dintre organizatorii concursului POT Music, Iulia Panici, a menționat că toate trupele au fost originale și specifice, fiecare în felul său. „Trupa de la Cahul a fost desemnată finalistă, datorită suportului publicului. Cred că merită de menționat că „All at Once” din Bender a avut votul tuturor membrilor juriului”, a spus Iulia Panici.

Invitații speciali ai serii au fost băieții de la „Red ICECREAM”. Menționăm că pe data de 21 mai, în același local, T5, se va desfășura finala concursului, unde vor evolua formațiile: „Till The Last Drop”, „Shelter”; „Labbatrista” și „Anxiety”.

 

DinuBubulici photo-6582

DinuBubulici photo-6584

DinuBubulici photo-6588

DinuBubulici photo-6589

DinuBubulici photo-6608

DinuBubulici photo-6611

DinuBubulici photo-6629

DinuBubulici photo-6636

DinuBubulici photo-6597

DinuBubulici photo-6598

DinuBubulici photo-6631

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente