(foto) Cum arată un coș de gunoi inteligent confecționat de tineri din Moldova

13010854_1720008348271526_2641402440663349840_n

Primul Hackathon IoT din Moldova și-a desemnat câștigătorul. De mai bine de o lună participanții se pregătesc pentru a crea un coș de gunoi inteligent cu sistem de votare integrat. În urma competiției Victor Timoftii a fost ales câștigător.

Participanții au trebuit să creeze un coș de gunoi deștept care să funcționeze printr-un sistem de votare. Acest sistem prevede că aceste coșuri vor comunica întrebări sau afirmații, la care utilizatorii vor răspunde alegând să arunce gunoiul în coșul respectiv. Participanții au fost liberi să fie creativi și să adauge orice altă funcție cred ei că poate fi utilă, iar materialul din care a fost construit coșul a fost la fel la libera alegere a participanților.

Competiția „REMIX IoT MOLDOVA: Connect your city” este organizată de Generator Hub în colaborare cu partenerii acestuia, Intel și Starnet. Participarea la competiție a fost absolut gratuită pentru orice participant.

Echipele prezente au reuşit duminică să îndeplinească mai mult sau mai puțin sarcina propusă, iar câştigătorul este Victor Timoftii, un tânăr care a participat singur în cadrul concursului.

Premiile oferite pentru câştigători au fost un bord Galileo şi un kit de sensori, oferit de partenerii proiectului.

 

Victor Timoftii, câștigătorul competiției
Victor Timoftii, câștigătorul competiției

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente