Google „reînvie” telefonia fixă în SUA. Noul serviciu va avea mai multe funcții suplimentare

1
Foto:en.wikipedia.org

Fiber Phone, un nou serviciu de telefonie fixă a fost lansat în Statele Unite ale Americii de compania Google. Serviciul este destinat în special orașelor care oferă și servicii de internet de mare viteză prin fibră optică și dispune de mai multe funcții suplimentare precum: transcrierea mesajelor vocale, expedierea acestora prin SMS sau prin poșta electronică, și conexiune automată cu telefonul mobil, scrie AFP, citat de agerpres.ro.

Tariful noului serviciu este de 10 dolari pe lună pentru apeluri nelimitate în interiorul Statelor Unite și prețuri accesibile pentru apeluri internaționale.

Fiber Phone va fi lansat inițial pe unele site-uri din Statele Unite, însă obiectivul este să devină o opțiune complementară propusă tuturor orașelor din SUA unde gigantul informatic instalează rețeaua sa experimentală de mare viteză prin fibră optică Google Fiber.

Proiectul Google Fiber, inițiat în 2012, este astăzi funcțional doar în patru orașe (Atlanta, Austin, Kansas City și Provo), însă compania are planuri de extindere și în alte regiuni și orașe din SUA. Nu este prima incursiune a celor de la Google pe tărâmul serviciilor de telefonie, existând deja serviciul online Google Voice, care permite comutarea mai multor linii telefonice către un număr unic, dar și serviciul de telefonie mobilă „Project Fi”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente