A fost lansat primul telefon Microsoft Lumia, renunțând la Nokia

lumia
Foto: PC: engadget.com

Microsoft nu fost din totdeauna un producător de hardware. Lansarea primei console Xbox şi a primei tablete Surface au ancorat-o însă destul de bine în această piaţă. Deja vedem şi primul telefon creat de Microsoft.

Noul Microsoft Lumia 535 reprezintă confirmarea oficială a faptului că gigantul din Redmond a renunţat la brandul Nokia pentru dispozitivele sale portabile cu Windows Phone, relatează Playtech.ro. Acesta este un gadget entry level destinat în primul rând Rusiei, Chinei şi Indiei, urmând ca în lunile următoare să ajungă şi în diverse ţări europene.

Vorbim de un terminal entry level. Urmaşul vechilor Lumia 520 şi Lumia 530. Este construit în jurul un display AMOLED de 5 inci şi are o rezoluţie de 960 x 540 de pixeli. Panoul a fost optimizat pentru utilizare în lumină naturală fără compromisuri. Camera frontală de 5 megapixeli foloseşte o lentilă wide cu o distanţă focală de 24 milimetri, identică cu cea din Lumia 730 şi Lumia 735. Dacă nu era evident deja, acesta este gândit ca un accesoriu pentru selfie-uri de calitate superioară. Camera principală, de pe spatele telefonului, va avea tot 5 megapixeli, dar va fi însoţită de un bliţ LED.

De procesare se ocupă un quad core Snapdragon 200 de la Qualcomm tactat la 1,2 GHz cu 1GB de memorie RAM şi o memorie internă de 8GB. Există şi un slot microSD compatibil cu carduri de până la 128GB. Bateria este de 1950mAh, dar nu ştim încă autonomia de care este capabilă. Având însă în vedere că acesta este telefon limitat la reţele 3G, consumul energetic nu ar trebui să fie foarte mare.

Designul este foarte similar cu al altor dispozitive Lumia de pe piaţă. Variantele de culoare sunt alb, negru, orange, cyan şi verde. Capacele de pe spate sunt interschimbabile şi vor exista şi nişte huse asortate pe care să le puteţi achiziţiona separat. Preţul pentru un astfel de aparat se va încadra în aproximativ 110 euro cu toate taxele incluse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente