(foto) La ce probe vor fi supuși participanții etapei locale EBEC 2016

DSC_3903

Astăzi a fost dat startul competiției locale European BEST Engineering Competition. 40 de studenți de la UTM, grupați în cinci echipe pentru fiecare probă a concursului, au început să-și folosească ideile pentru a rezolva problemele propuse.

La evenimentul de deschidere participanții au avut parte de prezentări inginerești, târg de cariere, dar și au aflat temele propuse pentru cele două probe la care s-au înscris: Team Design și Case Study.

2

 

Nicoleta Ciobanu, coordonator EBEC: Este o competiție pentru tineri ce le permite să-și încerce puterile în domeniul ingineriei. Este ceva care îi provoacă să iasă din zona de confort. În acest an aducem ceva inovativ prin temele pe care le-am setat.

 

 

Studiu de caz: Tema este actuală pentru Chișinău. Este vorba despre sistematizarea teritoriului pieței centrale și al gării. Vrem să vedem soluțiile studenților în privința transformării zonei respective într-una mai confortabilă, mai sigură pentru trecători, cumpărători, vânzători. Participanții vor avea doar o oră acces la laptop ca să-și facă prezentări și desene grafice de care au nevoie pentru prezentarea soluției lor.

Team Design: Participanții vor trebui să construiască un prototip care se numește Fireball – o minge de foc. Este un dispozitiv care în interiorul lui generează o sferă LED. Ea trebuie să se rotească cu o anumită frecvență așa încât, atunci când stingi lumina, ea să fie vizibilă. Este o temă complicată, dar a fost intenționat aleasă așa, pentru că vrem să pregătim participanții pentru etapa regională care va avea loc la Cluj, România și vrem ca ei să facă față cerințelor de acolo, pentru că vor fi unele complicate. Printre materialele generate de către organizatori se regăsesc plastic, bețe, hârtie, lipici.

Participanții sunt studenți de la UTM din diferiți ani și de la diferite specialități. Aceștia au fost grupați în echipe de către organizatori și deja au început lucrul. Ei vor lucra separat pentru a nu se influența unii pe alții. Mâine, 27 martie, se vor anunța rezultatele celor două echipe câștigătoare.

 

3Alina Goncear, anul III, UTM: Este al doilea an când particip la EBEC și voi concura la categoria Case Study. Anul trecut am reușit să luăm locul II la etapa regională. Ceea ce este cel mai interesant la această competiție este că, pe lângă faptul că învățăm strategii interesante, dezvoltăm tehnologii, socializăm în primul rând, pentru că de fiecare dată se formează o echipă nouă, pe care nu o cunoști dinainte. Interesant e că am întâlnit participanții de aici și la alte competiții la care am participat: Start up Weekend, Puterea a cincia și altele.

 

 

1Diana Artiom, anul II, UTM: Voi participa la categoria Case Study. Asta înseamnă că vom primi o problemă și va trebui să aducem soluții inginerești ca să o rezolvăm. Este al doilea an în care particip. Prima experiență a fost una foarte frumoasă întrucât am mers și la etapa regională și acolo am concurat cu mai multe echipe. Am luat mențiune atunci. Anul ăsta vrem să câștigăm aici și acolo, și de ce nu, să mergem și la etapa finală. A fost o experiență frumoasă la Brașov. Am făcut schimb de experiență, mai ales că am întâlnit participanți din același domeniu de studii.

 

 

Anul acesta câștigătorii vor fi premiați cu medalii și cu câte o bursă din partea UTM. De asemenea, participanții vor beneficia și de premii de la parteneri.

 

DSC_3905-2

DSC_3904

DSC_3902

DSC_3901-2

DSC_3896

DSC_3895-2

DSC_3894

DSC_3892

DSC_3889

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente