Cei 26 de consilieri de nivel înalt vor acorda asistenţă conducătorilor instituțiilor statului, inclusiv prim-ministrului. Premierul are deja trei consilieri în domenii precum reforma administrației publice, sectorul financiar-bancar, comunicare şi transparență. Urmează să mai fie selectați încă doi experți pentru domeniile anticorupție și justiție.
„Îmi doresc o accelerare a reformelor, inclusiv sub aspect calitativ. Consider că instrumentul de consiliere de nivel înalt este unul extrem de important pentru situația în care ne aflăm. Expertiza și experiența internațională, bunele practici și lecțiile învățate sunt ceea ce așteptăm de la acest proiect”, a menţionat prim-ministrul.
La rândul său, Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a reconfirmat sprijinul UE pentru procesul de reforme şi dezvoltare durabilă a Republicii Moldova. Oficialul european a exprimat convingerea că această misiune va consolida capacitățile autorităților publice, fapt ce va contribui la soluţionarea problemelor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din Republica Moldova.
Scopul proiectului este sprijinirea autorităţilor Republicii Moldova în implementarea agendei de reformă în domeniul integrării europene, în special în dezvoltarea capacităților de realizare a Acordului de Asociere RM-UE.