În spatele filmului cu Oscar „Spotlight” se află cel mai bogat chinez din lume

1
Foto:Photo Credit: vox.com-

Filmul care a primit Oscar-ul pentru cel mai bun film al anului 2016, „Spotlight” a fost realizat de cel mai bogat chinez, miliardarul Wang Jianlin. Informația a apărut în presă printr-o declarație, imediat după primirea premiului, în care reprezentanții companiei au menționat că Oscar-ul marchează cea mai mare recunoaştere primită de o companie chineză în lumea globală a filmului, scrie Ziarul Financar.

Filmul „Spotlight” a fost produs de firma Open Road, o filială a reţelei americane de cinema AMC Entertainment. În spatele acestei întreprinderi se află Wang Jianlin, cel mai bogat om din Asia. Averea lui este estimată la 28 miliarde de dolari, obţinute din afacerile imobiliare, în ciuda investiţiilor masive din întreagă lume, profilul media rezervat pe care încearcă să îl menţină omul de afaceri.

Chinezul este preşedintele Dalian Wanda Group, companie ce deţine un pachet imobiliar impresionant: 21 de milioane de metri pătraţi, 134 de mari centre comerciale, 82 de hoteluri de lux, 213 cinematografe, 99 de mall-uri şi 54 de centre de karaoke în China.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente