(foto) Cum vor arăta locurile de agremenent din Orhei, potrivit raportului lui Șor

agre3
Foto:În viitor în Orhei

Primarul de Orhei, Ilan Șor, și-a prezentat vineri raportul de activitate, dar și planurile pe care le are pentru 2016 pentru orașul Orhei. Primarul și-a stabilit drept prioritate și dezvoltarea locurilor de agrement pentru orheieni.

„Îmi doresc ca orașul nostru să fie cartea de vizită a Republicii Moldova. Astfel, începând cu luna curentă, vor fi inițiate lucrări masive de înverzire a întregului oraș.Vor fi amenajate cu flori și arbuști mai multe sensuri giratorii din oraș, inclusiv intrarea și ieșirea din orașul Orhei, Aleea Monumentelor de pe strada Vasile Lupu, sensul giratoriu de pe strada Gorki, precum și alte artere principale. Totodată, vor fi reconstruite și reamenajate: scuarul Eminescu și scuarele amplasate pe strada Dorobanților și Unirii”, a spus Sor.

Primarul a precizat că, un alt proiect, pe care l-a demarat anterior, este Parcul Ivanos.

„Şi în acest an, începând cu a doua jumătate a lunii martie, vom continua lucrările de reconstrucție, care includ: asfaltarea trotuarelor și treptelor, iluminarea aleilor, instalarea băncilor, reconstrucția parcării.O atenție deosebită va fi acordată amenajării terenurilor de joacă pentru copii. Ne-am propus ca acest parc să devină un adevărat refugiu pentru părinți și un centru de agrement pentru copii. Astfel, va fi construit un teren de joacă impunător pentru copii, care va corespunde tuturor standardelor de securitate și va fi pe placul copiilor”, a spus Ilan Șor.

 

În viitor în Orhei
În viitor în Orhei

Edilul a menționat, mai mult, că vor fi efectuate lucrări de reparație a havuzului, va fi reconstruită scena și amenajate băncile din faţa ei, deoarece, aici, periodic vor avea loc un șir de activități culturale, spectacole, concerte pentru copii etc.

„Lacul Orhei este un alt proiect de importanță majoră pentru orășeni. Astfel, după o analiză amplă, am luat decizia ca, începând cu această lună, să fie demarate lucrări de epurare a apei din lac, care, în prezent, reprezintă un adevărat pericol pentru orheieni. Concomitent, urmează să fie efectuate lucrări de înverzire și reconstrucție a digului, reamenajată plaja și perimetrul adiacent lacului. Plaja va fi amenajată atât pentru cei maturi, cât și pentru copii, cu terenuri de joacă și locuri de odihnă pentru cei maturi. Mai mult, va fi construită o stațiune unde vor putea fi închiriate bărci”, a conchis edilul.

Totodată, Ilan Șor a spus că a luat decizia ca, pe lângă cele 10 terenuri de joacă construite anul trecut, anul acesta, la solicitarea orășenilor, să fie construite și amenajate alte 25 de terenuri de joacă pentru copii.

 

agre8
În viitor în Orhei
agre7
În viitor în Orhei
agre6
În viitor în Orhei
agre5
În viitor în Orhei
agre4
În viitor în Orhei
agre3
În viitor în Orhei
agre1
În viitor în Orhei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente