(video) India lansează cel mai ieftin smartphone din lume. Costă sub 4 dolari

Freedom-251-look-White

Într-o lume în care telefoanele inteligente au devenit aproape indispensabile, compania indiană Ringing Bells răscolește piața telecomunicațiilor anunțând lansarea unui telefon care costă doar 3,67 dolari. „Freedom 251” promite să ofere la acest preț-record o mulțime de opțiuni pe care marile companii le oferă chiar și de sute de ori mai scump, scrie TOTB.ro.

Producătorii spun că acest smartphone va avea, printre altele, 8GB spațiu de stocare, o cameră foto principală de 3,2 MP și una secundară de 0,3 MP, ecran touchscreen de 4 inci și bluetooth. „Vom fi prima companie indiană care va oferi un smartphone incredibil la un preț convenabil”, susțin cei de la Ringing Bells. Telefonul va funcționa cu un sistem de operare care, potrivit descrierii oficiale, va fi o adaptare a Android 5.1. În același timp, Freedom 251 are un aspect foarte asemănător cu iPhone 4.

Freedom-251-andorid-smartphone

Pariul inițial al producătorilor era să producă un telefon la un preț sub 500 de rupii (7,3 dolari), dar la lansarea oficială de la jumătatea lunii trecute, la care au participat și lideri politici indieni, prețul anunțat s-a dovedit mult mai mic. Astfel, pagina web a Ringing Bells a fost „avariată” de cele 600.000 de accesări pe secundă și de numărul uriaș de precomenzi, astfel încât compania a fost nevoită, la foarte scurt timp, să suspende temporar precomenzile. Într-o singură zi, Ringing Bells a primit 37 de milioane de comenzi, iar a doua zi, 24,7 milioane. Telefoanele urmează să ajungă la cumpărători în următoarele patru luni, arată oficialii companiei.

Criticii susțin însă că prețul componentelor este mai mare decât prețul total de vânzare al telefonului, punând la îndoială calitatea aparatului și practicile din spatele producției sale. De altfel, Indian Cellular Association a adresat o scrisoare ministrului indian al Telecomunicațiilor, în care îi cere acestuia să analizeze practicile Ringing Bells, în condițiile în care, spune organizația, în India e imposibuil să vinzi un telefon 3G la mai puțin de 2.700 de rupii (circa 400 de dolari). În acest moment, specialiștii fiscali investighează compania care promite să rupă recordurile de preț în materie de telefoane inteligente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente