(video) Le-au zădărnicit planurile. Au vrut să facă un milion de lei din vânzarea miezului de nucă

nuci_12615000

O tentativă de punere în liberă circulaţie a unei cantităţi semnificative de miez de nucă a fost zădărnicită de ofițerii Serviciului Investigare Fraude Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni.

La 25 februarie, curent, în baza unor informații operative, polițiștii au stopat pe traseul Briceni-Ocnița, în apropierea satului Hădărăuți, pe un drum de câmp, la o distanță de 2 km de la frontiera de Stat cu Ucraina, trei unități de transport de model „Mercedes”, „MAN” și „DODJE” cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.

În cadrul verificărilor, forțele de ordine au depistat în compartimentul marfar al mijloacelor de transport, saci de polietilenă și cutii cu miez de nucă, în cantitate de circa 10 tone, în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Luați la întrebări, șoferii nu au putut explica și prezenta polițiștilor acte ce ar confirma proveniența mărfii. Întreaga cantitate de miez de nucă, dar şi unitățile de transport au fost confiscate de poliție, iar acţiunile de investigație continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi luării unei decizii legale în acest caz.

Poliția a inițiat o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de până la 200 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente