(foto) Un grup de voluntari din Chișinău îngrijesc pisici din stradă, aducându-le la o stare mai bună. Doritorii le pot adopta

12553036_1108287815862771_8655195905899710554_n
Foto: Photo Credit: Facebook/City Cats

Mișcarea pentru protecția pisicilor de stradă din Chișinău a inițiat un proiect numit City Cats. În cadrul acestuia, pisicile fără stăpân sunt luate și adăpostite de către un grup de voluntari. După vaccinare, castrare și sterilizare, animalele sunt reîntoarse în stradă sau date spre adopție.

City Cats reprezintă o muncă colectivă care include populația, veterinari și voluntari. Scopul proiectului este controlul populației pisicilor de stradă, regularea numărului lor și asigurarea unei calități bune de viață în condiții de stradă. Domnica Profir, reprezentant al City Cats, a declarat că atunci când aduc o pisică din stradă pentru a o îngriji, cei circa 20 de voluntari, în primul rând, atrag atenția la pisicile bolnave, care au nevoie de ajutor medical urgent. Neajutorați sunt și pisoii mici născuți în stradă, ei la fel au șanse minime de supraviețuire și reprezintă o prioritate.

„Nu avem un număr exact de pisici, acesta variind la fiecare voluntar în parte. Pot spune doar că în fiecare zi apare câte o pisică nouă, iar câteodată, chiar mai multe, de aceea, numărul lor este destul de mare. După sterilizare și castrare, acestea sunt întoarse înapoi în habitatul lor. Animalele cărora nu li se recomandă întoarcerea în stradă sunt date spre adopție. Din păcate, societatea noastră încă nu înțelege cât de importantă este vaccinarea, castrarea, sterilizarea pisicilor. Astfel, chiar și cele de casă ajung în stradă din cauza stăpânilor iresponsabili”, a precizat Domnica Profir.

Cei care doresc să adopte o pisică se pot adresa reprezentanților proiectului.

Toate pisicile trecute prin programul City Cats au urechea stângă marcată prin semnul V. În urma sterilizării, animalele sunt mai blânde, motanii nu urlă, nu se bat, nu se înmulțesc. Aceasta este cea mai umană metodă de control asupra populației pisicilor și motanilor de stradă.

Finanțarea proiectului City Cats este asigurată de către voluntarii din cadrul acesteia și din donațiile oamenilor. Cei interesați pot contribui utilizând datele bancare indicate mai jos sau pot dona clinicii veterinare „Ciavdar Grup SRL”, instituție cu care City Cats colaborează. „Suntem foarte recunoscători că acești veterinari au fost de acord să ne ofere prețuri speciale și reduceri pentru serviciile lor, în scopul de a ajuta cât mai multe pisici. Având o inimă mare și dragoste pentru toate animalele, acești medici sunt, de asemenea, cei mai buni specialiști în industria lor. Colaborarea noastră a început acum mai bine de 10 ani și nu am fi ajuns până aici fără ajutorul lor, și sperăm că vom fi capabili să facem și mai multe în viitorul apropiat”, a precizat Domnica Profir, reprezentant al City Cats.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente