(video) Șeful unui Inspectorat de poliție a fost prins băut la volanul automobilului de serviciu

vulca
Foto: Photo Credit: mai.gov.md

Șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești al IGP al MAI a fost reținut luni seara, 15 februarie 2016, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajaţii Batalionului de patrulare Sud al INP al IGP, în timp ce conducea automobilul de serviciu în stare de ebrietate.

Operațiunea a avut loc în baza unei informații parvenite în adresa SPIA, precum că polițistul împreună cu un grup de angajați din cadrul aceluiași Inspectorat, în timpul orelor de muncă, sărbătoreau ziua de naștere a unuia dintre angajați, într-un local din orașul Vulcănești.

Astfel, pentru verificarea informației, la fața locului s-au deplasat forțele de ordine, care la intrarea în or. Vulcănești, de comun cu Inspectorii de Patrulare, au stopat spre verificare un automobil de model VAZ, cu numere de înmatriculare MAI, însă conducătorul auto nu s-a supus cerințelor legale, continuându-și deplasarea.

Prin urmare, echipa comună compusă din ofițeri SPIA și INP a început urmărirea automobilului respectiv, conducătorul căruia, la semnalele sonore ale girofarului, nu a reacționat.

Ulterior, fiind urmărit pe o distanță de peste doi km, șoferul automobilului, care s-a dovedit a fi șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești, a stopat pe partea dreaptă a carosabilului. Acesta, fiind suspectat de conducerea mijlocului de transport sub influenţa alcoolului, a fost supus testării alcoolscopice, fiind constatată concentraţia de alcool în aerul expirat de 0,69 mg/l alcool.

Pe numele acestuia a fost inițiată o anchetă de serviciu, în vederea examinării sub toate aspectele, complete și obiective a circumstanțelor cazului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente