(foto) Cea mai frumoasă campanie a începutului de an: Oferă „O cafea în așteptare” unui străin

cafea11
Foto: PC: Instagram/ @danutza2233

Câțiva ani la rând o imagine cu un bătrânel care savura o cafea cumpărată de un străin era subiect de discuție printre internauții din Chișinău, cu verdictul: „Ar fi bine să avem și la Chișinău așa ceva”.

This story will warm you better than a coffee in a cold winter day ! (Story Source – EndoRIOT)”We enter a little…

Posted by Green Renaissance on Thursday, March 28, 2013

 

La început de 2016, mai multe persoane au văzut că acest lucru deja există și la Chișinău.

„Deja-s opt cafele care-și așteaptă clienții. Dacă vedeți prin centru pe cineva căruia i-ar prinde bine și vizibil nu-și permite pentru moment – sugerați-i să se apropie la Star Kebab de pe bd. Grigore Vieru. Și nu vă rușinați, când aveți ocazia – oferiți o cafea, cel puțin eu sigur m-am simțit mai bine după ce am făcut-o”, spune emoționat Sandu Coica pe profilul său de Facebook.

 

Deja-s 8 cafele care-și așteaptă clienții. Dacă vedeți prim centru pe cineva căruia i-ar prinde bine și vizibil nu-și…

Posted by Sandu Coica on Friday, January 22, 2016

 

Se pare că pentru a păstra contactul cu persoanele care oferă în dar o cafea, cei de la Star Kebab trimit un sms atunci când cafeaua ta este dăruită. Astfel știi că cineva zâmbește datorită ție.

 

Veste plăcută de la o luni 🙂

Posted by Sandu Coica on Monday, January 25, 2016

 

Unde putem dărui o cafea

Pe pagina oficială a Star Kebab aceștia spun: „La sfârșitul anului 2015, Star Kebab s-a alăturat campaniei italiene „o cafea în așteptare”, populară în lumea întreagă. Este o mișcare a oamenilor generoși, care atunci când cumpără o cafea sau un ceai, mai plătesc una, în avans, pentru un necunoscut. Ea rămâne în grija noastră până alt oaspete solicită să primească „o cafea în așteptare”.

Primul local din Capitală care a implementat ideea este restaurantul Star Kebab, de pe bulevardul Grigore Vieru, 5. În luna decembrie s-au alăturat proiectului social localurile din sectorul Ciocana: Star Kebab de pe bd. Mircea cel Bătrân, 16 și str. Alecu Russo, 20.

 

PC: Star Kebab

Cât costă o cafea în așteptare

Preţul unei cafele este de şapte lei. Pentru comparaţie – tot atât costă o băutură pentru deţinătorii cartelei magice Dream Card, în timp ce aceeaşi băutură la preţul ei real este de 15 lei.

Primii beneficiari ai cafelei achitate în avans de altcineva nu au fost neapărat persoane care provin din medii social-vulnerabile, ci oricine şi-a dorit să se încălzească cu o băutură caldă, dar nu şi-a putut permite să o procure.

Un oaspete care nu își poate permite o cafea poate întreba ulterior dacă există vreo „cafea în așteptare”, având astfel posibilitatea să se bucure de o băutură caldă fără a fi nevoit să plătească pentru asta.

 

PC: Star Kebab

Unde a început această campanie

Povestea a început în oraşul italian Napoli, unde se spune că, dacă într-o dimineaţă ţi se întâmplă un lucru bun, trebuie să dai norocul mai departe. Ideea a plăcut şi a fost preluată de mai multe ţări.

Anul trecut şi România a adoptat conceptul de „o cafea în aşteptare” în peste 70 de localuri.

Despre Star Kebab

„Star Kebab – gustul visului!” este un brand autohton pe piața restaurantelor de tip fast-food și a luat naștere în orașul Chișinău, Republica Moldova. Primul local și-a deschis ușile la 15 noiembrie 2011, cucerind Capitala prin conceptul său unic, prin gustul deosebit al bucatelor și prin calitatea înaltă a deservirii.

În prezent, rețeaua este formată din șapte restaurante în orașul Chișinău, dintre care două proprii și cinci de tip franciză.

Pe data de 12 decembrie 2014, Star Kebab a deschis primul restaurant peste hotarele Republicii Moldova, în orașul Krasnoyarsk, Federația Rusă, iar în aprilie 2015, a fost lansată prima franciză Star Kebab în orașul Bălți, pe str. Independenței, 24.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente