Psihologul Jeffrey Jensen Arnett, când și-a început cercetarea, a pus întrebarea la 100 de persoane: „Crezi că ai devenit adult?”.
Având 30 de ani, Jeffrey considera că răspunsurile legate de a deveni adult vor avea tangență cu: a-ți începe cariera, a te căsători sau a-ți cumpăra o casă. Însă ceea ce a observat în cercetarea sa a fost diferit, scrie Business Insider.
Persoanele intervievate, cu vârsta între 18 și 29 de ani, simt altceva prin definiția de adult, iar răspunsurile sunt asemănătoare, chiar dacă respondenții erau din diferite grupuri etnice, cât și din țări diferite ca Argentina, China, România, Suedia, Israel, Austria și India.
În total, Jeffrey a făcut o listă cu cele trei scopuri pe care persoanele spun că trebuie să le îndeplinești pentru a te simți adult.
#1. A-ți lua responsabilitatea asupra ta
Asta înseamnă să accepți consecințele acțiunilor tale și să nu aștepți ca cineva din exterior, ca prietenii sau părinții să-ți rezolve problemele.
De exemplu, ți-ai luat un iPhone, iar acesta în scurt timp s-a defectat. În acest caz vina e a ta, că tu ai luat acea decizie, și nu a celor care te-au sfătuit sau ți-au vândut iPhone-ul, deoarece decizia a fost a ta și ai luat-o conștient.
#2. Să iei decizii independent
A lua decizii independent ține de individualitatea fiecăruia. Și asta ține de orice alegere pe care o faci.
#1. Unde să învăț?
#2. Ce ofertă de lucru să accept?
#3. Unde să trăiesc?
#4. Cu cine aș vrea să trăiesc?
#5. Aș vrea să fiu într-o relație sau să fiu singur?
#6. Ar trebui să mă mut cu iubitul sau iubita?
#7. Vreau eu să mă despart de o persoană?
Și cu cât te apropii de vârsta de 30 de ani, cu atât ai răspunsurile la fiece întrebare și asta nu pentru că experiența vine cu vârsta, ci pentru că persoanele sunt concentrate să găsească aceste răspunsuri până la 30 de ani.
#3. Independență financiară
În studiu, Jeffrey a indentificat că adulții luptă foarte mult pentru a obține independență financiară pentru a-și demonstra că au crescut, mai ales în SUA și Europa, unde foarte mulți tineri, până la vârsta de 30 de ani, trăiesc împreună cu părinții.